Αρχική Νέα Τοπικά Ιστιοφόρο με πρόσφυγες προσάραξε στη Βάτο Οινουσσών

Ιστιοφόρο με πρόσφυγες προσάραξε στη Βάτο Οινουσσών

182

Στη σύλληψη 3 διακινητών ουκρανικής υπηκοότητας, ενός 40χρονου, ενός 21χρονου και μίας 27χρονης, προχώρησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου, καθώς και στην διάσωση 57 προσφύγων.
Συγκεκριμένα, πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το Ι/Φ σκάφος “HEYBEL” νηολογίου Λονδίνου να έχει προσαράξει σε βραχώδη ακτή της νησίδας Βάτος των Οινουσσών.
Άμεσα το πλήρωμα του ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποίησε ασφαλή περισυλλογή 58)αλλοδαπών, ενώ στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου εντόπισαν δύο ακόμα άτομα που προσπάθησαν να διαφύγουν στο εσωτερικό της νήσου.
Και τα 60 άτομα μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στο λιμάνι της Χίου.
Από την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί διότι αναγνωρίστηκαν από τους πρόσφυγες ως τα άτομα που τους είχαν παραλάβει από τα τουρκικά παράλια και τους μετέφεραν στη νησίδα Βάτος με το ιστιοφόρο, ενώ κατασχέθηκαν δύο πλαστά έγγραφα και το χρηματικό ποσό των 200 € που βρέθηκαν στην κατοχή τους.
Από το “HEYBEL” υπήρξε διαρροή μικρής ποσότητας πετρελαίου, η οποία περισυνελέγη πλήρως από απορροφητικό φράγμα που είχε τοποθετηθεί προληπτικά από τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου, ενώ το σκάφος ανελκύθηκε άμεσα από πλωτό γερανό και πρόκειται να μεταφερθεί σε τοπικό νεωλκείο.