Αρχική Απόψεις Aρθρα Κ. Πουλιανός: Η αριστεία της ΝΔ και της Νίκης σε όλο της...

Κ. Πουλιανός: Η αριστεία της ΝΔ και της Νίκης σε όλο της το μεγαλείο

98
Έτσι λοιπόν τα κατάφεραν και τώρα πια με 18.6 στα μαθηματικά δεν μπορείς να μπεις στο Μαθηματικό Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Τώρα που με 21.000 μόρια δεν μπαίνει Αρχιτεκτονική το παιδί που αρίστευσε, επειδή υπολείπεται κατά 0.4 μόρια στο γραμμικό σχέδιο θέλω να ξέρω αν αυτό αποτελεί δικαίωση υπέρ των αρίστων!

” Πολλούς αποφοίτους θέλουμε και όχι πολλούς εισακτέους ” τόνισε η κα Κεραμέως. Πράγματι υπάρχουν χαμηλά ποσοστά αποφοίτων στην Ελλάδα αλλά αναρωτήθηκε κανένας γιατί;
Κανένας από αυτούς φυσικά δεν κοιτάει την συνεχόμενη υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων και της εκπαίδευσης γενικά, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές. Αλήθεια όταν καταφέρεις να πάρεις τελικά το πολυπόθητο πτυχίο, ξέρεις τι σε περιμένει; Ανεργία, χρόνιο κυνήγι προσόντων πληρώνοντας αδρά τα μεταπτυχιακά και φυσικά μισθοί των 3 και 60.

Στις αποδοχές των πτυχιούχων, η Ελλάδα βρίσκεται σε σχετικά χαμηλή θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ απέχοντας 20 ποσοστιαίες μονάδες από τον μέσο όρο. Η ανεργία των πτυχιούχων στην Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των χωρών της ΕΕ.
Πίσω λοιπόν από τις λέξεις αν δούμε το πραγματικό νόημα. Γιατί φυσικά για την Νίκη μας και την κυβέρνηση είναι επίτευγμα και ανάπτυξη της εκπαίδευσης 25.000 μαθητές να κρίνονται ανίκανοι να εισαχθούν στα Δημόσια Πανεπιστήμια αλλά ικανοί να μπουν σε ένα Ιδιωτικό Κολλέγιο “ακουμπώντας” τα χοντρά και να αποκτήσουν ισάξιο πτυχίο.
Άριστοι! Άριστοι!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑν. Μιχαηλίδης: Άδικη για τους ερασιτέχνες αλιείς η αύξηση των τελών ελλιμενισμού
Επόμενο άρθροΠΕΚΕΒ: “η λαμαρίνα όλα τα σβήνει” 23/7 στον Ορμο Λω