Αρχική Απόψεις Aρθρα Και η Χίος γιορτάζει τα 100 χρόνια του ΚΚΕ!, του Ν. Ροδίτη

Και η Χίος γιορτάζει τα 100 χρόνια του ΚΚΕ!, του Ν. Ροδίτη

70

Η φετινή χρονιά που το ΚΚΕ γιορτάζει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του καθώς και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ είναι ξεχωριστή, αλλά και μια ιδιαίτερη χρονιά για την εργατική τάξη, τη νεολαία, το κίνημα. Κάθε εργαζόμενος, κάθε προοδευτικός άνθρωπος, κάθε νέος, κάθε επιστήμονας, ερευνητής, αλλά και απλός μελετητής της Ιστορίας που προβληματίζεται για το παρόν και το μέλλον, έχει πολλά να μάθει από τη συναρπαστική Ιστορία του ΚΚΕ, την Ιστορία του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης.

Στα πλαίσια αυτά από την Πέμπτη 29 Νοέμβρη μέχρι το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, στις 18.00, προβάλλονται στον κινηματογράφο Premiereστη Χίο, το ντοκιμαντέρ “Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ”, που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ.
Το ντοκιμαντέρ παίζεται και σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Καρέ – καρέ μέσα σε 100 λεπτά διατρέχει την πλούσια Ιστορία του ΚΚΕ με σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, δραματοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό, πρωτότυπη μουσική.

ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο
του Νίκου Ροδίτη
αναδημοσίευση από το ΚΑΡΦΙ,
1/12/2018

Πάνω από 100 συντελεστές, οι οποίοι δούλεψαν ακούραστα και εθελοντικά. Για τα γυρίσματα του Ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε κινηματογραφική ομάδα αποτελούμενη από τους:
Σήφη Στάμου, Παυλίνα Αγαλιανού, με υπεύθυνο τον Κώστα Σταματόπουλο.
Ακόμα, για το σενάριο και την έρευνα του Ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε ομάδα αποτελούμενη από τους:
Θανάση Λεκάτη, Φάνη Παρρή, Αλέξανδρο Βαλσαμή, με υπεύθυνο τον Γιάννη Κλεφτογιάννη.
Τη διεύθυνση Φωτογραφίας έκανε ο Άκης Αποστολίδης.
Μουσικά έντυσε το Ντοκιμαντέρ η Σοφία Καμαγιάννη. Σπικάζ: Δανάη Κατσαμένη, Μίλτος Δημουλής. Μοντάζ: Σωτήρης Γκέκας.
Στο Ντοκιμαντέρ εμφανίζονται και αφηγούνται on camera οι:
Παύλος Ορκόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Δημήτρης Αλεξανδρής και Λίλα Καφαντάρη.
Σε αφηγήσεις, απαγγελίες λογοτεχνικών κειμένων και ντοκουμέντων δανείζουν επίσης τη φωνή τους οι:
Δημήτρης Καταλειφός, Κώστας Καζάκος, Ελένη Γερασιμίδου, Διονύσης Ξενάκης.
Συμμετέχουν ακόμα δεκάδες ηθοποιοί και μουσικοί.

«Το ΚΚΕ τιμά όλους και όλες τους επώνυμους και ανώνυμους που έγραψαν μία προς μία τις ηρωικές σελίδες αυτής της 100χρονης πορείας, όλους όσοι στάθηκαν αλύγιστοι, κατέθεσαν κάθε θυσία στον αγώνα για να ξημερώσει ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές. Τιμάμε και δημιουργούμε με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, γιατί το Κόμμα μας μπορεί να συμπληρώνει τα 100 χρόνια του, παραμένει, όμως, το πιο νέο κόμμα, γιατί το νέο σήμερα είναι να ζει ο λαός μας χωρίς ανεργία, φτώχεια και πολέμους, να μπορεί να απολαμβάνει σύγχρονα δικαιώματα. Γι’ αυτό και παραμένουμε αμετακίνητοι στον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.