Αρχική Νέα Τοπικά Και πάλι στη δικαστική αίθουσα η δίκη για την επίθεση στον Γ....

Και πάλι στη δικαστική αίθουσα η δίκη για την επίθεση στον Γ. Κουτσοδόντη, ανακοινώσεις συμπαράστασης

214

Στις 8 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα, του τρέχοντος έτους πρόκειται να εξεταστεί η μήνυση του νοσηλευτή Γιάννη Κουτσοδόντη κατά Χιώτη που του είχε αναίτια επιτεθεί στον καταυλισμό προσφύγων στη Σούδα τον Ιούνιο του 2016 και ενώ ο κ. Κουτσοδόντης ήταν υπεύθυνος από πλευράς Νοσοκομείου Χίου για το συντονισμό της μεταφοράς τυχόν τραυματιών στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο.

Μια δίκη που περιμένοντας όλοι επιτέλους να γίνει, συμπίπτει με μια φορτισμένη μέρα, αφού την 8η Απριλίου πριν 13 χρόνια, η αναίτια επίθεση που δέχτηκε η δημοσιογράφος Αγγελική Χατζηδημητρίου από έναν φύλακα ιδιωτικής εταιρείας (security) εκτελώντας και αυτή το καθήκον της, την οδήγησε σήμερα να είναι καθηλωμένη σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Ευτυχώς ο Γιάννης Κουτσοδόντης θα βρίσκεται στην δικαστική αίθουσα.

Από αναβολή
Ο κατηγορούμενος Μ.Μ. τον περασμένο Φεβρουάριο είχε πάρει αναβολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου επικαλούμενος θέματα υγείας και παρουσιάζοντας γνωμάτευση γιατρού από το Νοσοκομείο Χίου.
Ο κατηγορούμενος έχει να αντιμετωπίσει την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, με την επιβαρυντική περίπτωση των ρατσιστικών χαρακτηριστικών. Να θυμίσουμε ότι το ίδιο άτομο έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για δύο ακόμη περιστατικά που έχει πρωταγωνιστήσει και συγκεκριμένα σε επίθεση κατά προσφύγων και σε επίθεση κατά δημοσιογράφου που κάλυπτε ρατσιστική συγκέντρωση κατά των προσφύγων.

Ανακοινώσεις Συμπαράστασης

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων όπου αναφέρει:

“Στηρίζουμε και υπερασπιζόμαστε τον συνάδελφο Γιάννη Κουτσοδόντη στη δίκη της Δευτέρας 9/4/2019 ο οποίος στην άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων του δέχθηκε βίαιη επίθεση από τον κατηγορούμενο Μ.Μ..
Ο συνάδελφος βρέθηκε στον καταυλισμό των προσφύγων για να μεταφέρει τυχόν τραυματίες με εντολή της υπηρεσίας του και δέχθηκε τραμπουκική επίθεση από το εν λόγω άτομο. Αγωνιζόμαστε για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και προσφύγων και είμαστε ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος τους από όπου και εάν προέρχονται.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”

 

Ανακοίνωση ΣΕΣΝΟΧ, Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου

“Την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 γίνεται η εξ αναβολής δίκη για την επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα εναντίον του νοσηλευτή, μέλους του σωματείου μας Γιάννη Κουτσοδόντη κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος Μ. Μ. -ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για ρατσιστική βία σε πρόσφυγες-, επιτέθηκε και χτύπησε αναίτια τον Γιάννη Κουτσοδόντη , όταν ο τελευταίος μετά από εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου είχε πάει στον καταυλισμό των προσφύγων στην Σούδα του Κάστρου της Χίου ως υπεύθυνος για τον συντονισμό της μεταφοράς τυχόν τραυματιών .
Η δίκη της Δευτέρας 8 Απριλίου 2019 πρέπει να στείλει το σωστό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: Η βία του φασισμού και του ρατσισμού πρέπει να καταδικαστεί από ΟΛΟΥΣ!!!!!
Ως Σωματείο θα είμαστε εκεί και θα υπερασπιστούμε τον εργαζόμενο μέλος του σωματείου μας. Καλούμε όλα τα σωματεία του νησιού αλλά και τους δημοκρατικούς πολίτες της Χίου να σταθούν αλληλέγγυα δίπλα στον συνάδελφο, και να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους και τις φωνές τους μαζί μας, ενάντια στον φασισμό και στην ρατσιστική βία.

ΤΟ Δ.Σ του ΣΕΣΝΟΧ”