Αρχική Νέα Τοπικά Κακοκαιρία με τον “Ξενοφώντα”- οδηγίες Λιμεναρχείου

Κακοκαιρία με τον “Ξενοφώντα”- οδηγίες Λιμεναρχείου

333

Λόγω των ισχυρών ανέμων το Λιμεναρχείο Χίου με ανακοίνωσή του κάνει έκκληση στους ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας όπως προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους και στο συνεχή έλεγχο αυτών. Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να μην αποπλέουν από λιμένες ή όρμους καταφυγής εφόσον δεν ενημερωθούν για σημαντική εξασθένηση των ανέμων, ενώ σκάφη τα οποία ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.
Επίσης, συνίσταται η αποφυγή στάθμευσης οχημάτων πλησίον παραθαλάσσιων περιοχών και ιδίως πλησίον της ακτογραμμής συμπεριλαμβανομένου και του λιμένα της Χίου λόγω των σφοδρών ανέμων.
Επιπροσθέτως καθ΄όλο το εικοσιτετράωρο η Υπηρεσία μας βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα προς παροχή τυχόν συνδρομής όπου και όταν αυτό απαιτηθεί. Σε οιαδήποτε δυσμενή περίπτωση ανάγκης οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την άμεση δράση της Υπηρεσίας μας στον αριθμό 108 και οι ιδιοκτήτες σκαφών στο VHF στο κανάλι 12 και 16.
Παράλληλα λόγω των αυξημένων περιπολίων Οργάνων της Υπηρεσίας από ξηρά ένεκα των καιρικών φαινομένων όποιος έχει πρόβλημα μπορεί να απευθύνεται σε αυτά.