Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Χριστούγεννα με καλικάντζαρους δια χειρός… Μπάμπη Κοιλιάρη!

Χριστούγεννα με καλικάντζαρους δια χειρός… Μπάμπη Κοιλιάρη!

388

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… και η πόλη της Χίου καλωσορίζει σιγά- σιγά τις χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις, που επιφυλάσσει ο Δήμος Χίου για μικρούς και μεγάλους!
Όπως τα καλικαντζαράκια που… όλο το χρόνο είναι απασχολημένοι να πριονίζουν το «δέντρο της Γης», κρυμμένοι στα έγκατα της, όμως λίγο πριν τα Χριστούγεννα, λίγο πριν το καταφέρουν, βγαίνουν στην επιφάνεια για να μην τους πλακώσει.


Και τι δεν κάνουν οι καλικάντζαροι, σαν ξεπροβάλλουν ένας-ένας απ’ τις τρύπες τους πάνω στη γη! Kαι αλίμονο σ’ όποιον αντικρίσουν στο δρόμο τους. Δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί. Τον τραβολογούν, τον πειράζουν, καβαλικεύουν στους ώμους του, χορεύουν ολόγυρά του κι άλλα πολλά.

Μερικοί μάλιστα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στην πόλη της Χίου, έτσι ακριβώς τους φαντάστηκε ο ζωγράφος Μπάμπης Κοιλιάρης.


Μάλιστα ο κάθε καλλιτέχνης που επιθυμεί, αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας, μπορούν να πάρουν μέρος στη φιλοτέχνηση καλικαντζάρων.
Και μας προκαλεί ο Δήμος Χίου «αν τους δείτε χαμογελάστε τους..που ξέρετε; Μπορεί τελικά να τους κάνουμε και φίλους!».


Για περισσότερες λεπτομέρειες μείνετε συντονισμένοι..#christmasinchios #christmasmood #countdowntochristmas #29daystochristmas #staytuned