Αρχική Απόψεις Aρθρα Καλό… αλλά έπρεπε να ήταν αρμοδιότητα του κράτους, του Ν. Ροδίτη

Καλό… αλλά έπρεπε να ήταν αρμοδιότητα του κράτους, του Ν. Ροδίτη

200

Έγινε και αυτό στην Ελλάδα του 2018, που υποτίθεται έχουμε μια αριστερή κυβέρνηση… Έναν σύγχρονο υπερηχοτομογράφο για τις ανάγκες του ακτινολογικού τμήματος του Νοσοκομείου της Χίου δώρισε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο “Σκυλίτσειο”, η παράδοση του μηχανήματος έγινε την Δευτέρα που μας πέρασε στα πλαίσια μιας σεμνής τελετής παρουσία του προέδρου της Ένωσης Θ. Βενιάμη, του διακεκριμένου ακτινολόγου Γ. Ζαχαρόπουλου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου.
Η Ένωση Ελλήνων εφοπλιστών στα πλαίσια των δράσεων κοινωνικής ευθύνης υπό την επωνυμία “Συν – Ένωσις” στέκεται αρωγός στα ζητήματα της υγείας καλύπτοντας ανάγκες, όπως αυτή του ακτινολογικού τμήματος που χρειάζονταν το συγκεκριμένο μηχάνημα.

ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο
του Νίκου Ροδίτη
αναδημοσίευση από το ΚΑΡΦΙ, 20/10/2018

Μάλιστα η “κεφαλή” του σύγχρονου αυτού μηχανήματος έχει σχεδιαστεί από τον ίδιο τον κ. Ζαχαρόπουλο για να ανταποκρίνεται και στην εξέταση μαστού. Τις ευχαριστίες τους προς την Ένωση εξέφρασαν τόσο ο Διευθυντής του Ακτινολογικού Σ. Χαλκιάς όσο και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ε. Κανταράκη, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα εκσυχγρονισμού του ακτινολογικού εργαστηρίου και μια δωρεά προς όλους τους πολίτες της Χίου.
Ενώ η κα Κανταράκη δήλωσε στο «Κ» τα εξής: «Ένα θερμό ευχαριστώ στην ένωση εφοπλιστών Ελλάδος που για μία ακόμη φορά χτυπάει η καρδιά της στο τομέα της υγείας χαρίζοντας στο Νοσοκομείο μας ένα υπερσύγχρονο υπερηχοτομογράφο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Χιώτικης Κοινωνίας και όχι μόνο. Με μεγάλη χαρά αγκάλιασαν αυτή τη Δωρεά ο Διευθυντής του ακτινολογικού και οι εργαζόμενοι του εργαστηρίου αυτό το ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που προσθέτει αξία στην πρόληψη, τη θεραπεία και την υγεία του πολίτη. Οι ευλογίες του Σεβασμιότατου έδωσαν ελπιδοφόρα μηνύματα υπέρ υγείας εργαζομένων, ασθενών και δωρητών.»
Επίσης “σαν αντίδωρο” των όσων έχουν προσφέρει η Χιώτες ναυτικοί στην Ελληνική ναυτιλία είδε την συγκεκριμένη κίνηση ο Σεβασμιότατος που ουσιαστικά ζήτησε να γίνονται ανάλογες πράξεις κάθε χρόνο. “Αυτή είναι η προσφορά για το 2018, περιμένουμε να δούμε το έργο σας και το 2019” είπε, με τα στελέχη του νοσοκομείου να μιλούν για την ανάγκη εξοπλισμού με σύγχρονο ψηφιακό μαστογράφο.
Η προσωπική μας άποψη πάντως είναι πως γι’αυτά το κράτος πρέπει να μεριμνάει…