Αρχική Απόψεις Aρθρα Λεωνίδας Καρακούρος: Ερείπια το νοσοκομείο!

Λεωνίδας Καρακούρος: Ερείπια το νοσοκομείο!

152

Με τόσες κραυγές και οιμωγές από κάθε κατεύθυνση που συντονίζονταν με πόνο σε μία μόνο, με κατέλαβε αγωνία και πανικός ομολογώ γι αυτό που συνέβη στο Νοσοκομείο. Έσπευσα λοιπόν να δω το… γκρέμισμα της οροφής στα ερείπια της Παθολογικής!
Αυτό ακριβώς κατάλαβα από μια έντεχνη και οργισμένη καταγγελία της ΛΑΣ – δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ όπως κυριολεκτικά έγραφε , διανθισμένη ς βεβαίως , βεβαίως με τις γνωστές της … φιοριτούρες (κεφάλαιο, τράπεζες, ανάγκες του λαού κλπ) και… δεν ήταν η μόνη. Ακολούθησε (ίσως και να προηγήθηκε) ο κ. Μηταράκης που το πήγε ακόμα πιο μακριά, το κατέθεσε σε ερώτηση με άλλους δύο στη Βουλή!
Έγινε όπως ήταν λογικό … χαμός και χωρίς να έχουν καταλάβει τι ακριβώς έγινε, ούτε καν να έχουν δει, έσπευσαν όλοι οι υπόλοιποι – μοιραίοι και άβουλοι – να συντονιστούν και να ψελλίσουν την ίδια παπαγαλία με ότι ακριβώς τους ζήτησαν να κάνουν οι γαλαζοκόκκινοι ηγέτες τους.
Οι αφελείς δεν κατάλαβαν πως είχαν πέσει σε μια καλοστημένη παγίδα. Ούτε ερείπια η Παθολογική, ούτε γκρεμισμένη η οροφή! Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι έλειπαν 3-4 κομμάτια εξηλλασμένης πολυστερίνης (φελιζόλ) από τον ελαφρύ αναρτημένο με συρματάκι σκελετό τους, πράγμα εύκολο να συμβεί αν κάποιος τα σπρώξει με ένα σκουπόξυλο. Τι άραγε συνέβη στην Παθολογική, που παρουσιάστηκε στην κοινή γνώμη με αυτό τον τόσο τραγικό και μαξιμαλιστικό τρόπο;
Δεν μπορώ να καταλάβω τα μυαλά τους. Χωρίς αρχές, ο ένας με το γνωστό και οργιώδες ύφος του κι ο άλλος με το μισοκακόμοιρο και κυριλάτο τα έχουν βρει περίφημα. Μόνο που το μονότονο αφήγημά τους, δεν τους βγαίνει. Θα περιμένουν για δύο ακόμη χρόνια και αυτό είναι που τους τρομάζει.
Τι συμβαίνει όμως με την Παθολογική; Υπάρχει θέμα και τι; Από τότε που ξεκίνησε η κατασκευή της λεγόμενης Νέας Πτέρυγας προβλεπόταν και η επισκευή τουλάχιστο της Παθολογικής. Ύστερα από πολλές περιπέτειες και καθυστερήσεις και χωρίς να έχει γίνει παράδοση από τον Εργολάβο και παραλαβή από το Δημόσιο όπως ακριβώς προβλέπεται από το Νόμο, το νέο κτίριο λειτουργεί κανονικά και όλα έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες. Αντί αγαπητοί του Εργατικού Κέντρου να ζητάτε από το καταχρεωμένο και καταληστευμένο ελληνικό κράτος, να βρει νέα κονδύλια για να χρηματοδοτήσει νέες περιπέτειες, γιατί δεν ζητάτε «που είναι τα λεφτά;» Που είναι τα λεφτά του …Λαού που όλοι (.όχι αθώα υποθέτω) τα έχουν ξεχάσει; Και κάτι ακόμα, το πιο σημαντικό. Η Δικαιοσύνη ακούει;
Κάτι μασημένα λόγια είδα από τον κ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ας βγει ευθέως και χωρίς σαρδάμ να μας απαντήσει. Μόνο τα επονομαζόμενα «παραβατικά» παιδιά του πολέμου στη φυλακή ή στο Νταχάου του «18» ενώ οι αρχιληστές του πλούτου της πατρίδας μας θα κυκλοφορούν ελεύθεροι; Κάποιοι πρέπει να τρομάξουν και να λογοδοτήσουν. Επιτέλους τέρμα η ασυδοσία!

Λεωνίδας Καρακούρος