Αρχική Απόψεις Aρθρα Κατά πλάσμα δικαίου, του Μάρκου Σκούφαλου

Κατά πλάσμα δικαίου, του Μάρκου Σκούφαλου

240

Κατά πλάσμα δικαίου το γκριζάρισμα των νησιών. Μητσοτάκης, Μηταράκης με την ΕΕ και όλη η αριστεία των παρατρεχάμενων επί τω έργω!
Τι είναι όμως το πλάσμα δικαίου;
«Χαρακτηριστικός είναι ο ορισμός του Γ. Μπαλή ( Γεν Αρχ, 1961), «πλάσμα δικαίου υπάρχει όταν ο νόμος εναντίον της αλήθειας παραδέχεται ότι πραγματικόν τι γεγονός, εξομοιούται κατά την νομικήν ενέργειαν προς έτερον γεγονός, μολονότι δεν υφίστανται οι όροι αυτού». Στα κείμενα των νόμων το πλάσμα δικαίου, αναγνωρίζεται με τις εκφράσεις «λογίζεται», «θεωρείται» κλπ.
Η σημασία του έγκειται στη διευκόλυνση του νομοθέτη, ο οποίος χωρίς να αναιρέσει την εμπειρική πραγματικότητα, την εκλαμβάνει ως εμπόδιο για την επιδιωκόμενη ρύθμιση, και δημιουργεί το «πλάσμα δικαίου», ώστε να την υπερβεί και να προβεί στην ρύθμιση σύμφωνα πλέον με την κατάσταση του πλάσματος. Άρα το πλάσμα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι είναι ένα ιδιόρρυθμο μέσο αντίληψης της πραγματικότητας, μία ενσυνείδητη αλλοίωσή της, προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί του νόμου.» (plasmadikaiou.blogspot.)

Μεθερμηνευόμενα, οι Ευρωπαίοι εταίροι σε αγαστή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση για να στήσουν τα κολαστήρια – φυλακές τους, βαφτίζουν τον εθνικό μας χώρο μη εθνικό, απέναντι από τον επεκτατισμό της τουρκικής κυβέρνησης!!!
Εκεί θα στοιβάζουν συνανθρώπους μας θύματα των πολέμων τους σε όλες τις μορφές , εκεί θα ζουν με τα παιδιά τους, παιδιά ενός κατώτερου θεού, κατά πλάσμα δικαίου!
Μαζί τους κι εμείς καταδικασμένοι ανθρωποφύλακες!!!
Και έχουν την απαίτηση να τους αφήσουμε!!!
Και έχουν την απαίτηση να μας παρασύρουν στη σαπίλα τους και στα σχέδιά τους!

11
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυντονιστική Επιτροπή κατά της Νέα Δομής στο Θόλος: “Έχουν γνώση οι φύλακες”
Επόμενο άρθροΜέχρι 31/7, αιτήσεις για τη μαθητική στέγη “Το Σπίτι της Μαρίας”