Αρχική Νέα Τοπικά «Καμπάνες» σε πρόσφυγες για επεισόδια σε ΒΙΑΛ

«Καμπάνες» σε πρόσφυγες για επεισόδια σε ΒΙΑΛ

80

Με ποινές από 18 μήνες μέχρι και 3 έτη και 500 ΕΥΡΩ χρηματικό πρόστιμο στον καθένα, τιμωρήθηκαν από το Μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου, οι 7 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στο χώρο Υποδοχής της ΒΙΑΛ την περασμένη Πέμπτη.
Οι ποινές που έχουν τριετή ανασταλτικό χαρακτήρα έχουν ως εξής:
– σε δύο κατηγορούμενους, ποινή φυλάκισης 2 ετών και πρόστιμο 500 €,
– σε τρεις, ποινή φυλάκισης 18 μηνών και πρόστιμο 500 € και
– σε δύο, ποινή φυλάκισης 3 ετών και επίσης πρόστιμο 500 €.
Στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη, επισήμανε ότι μπορεί οι κατηγορούμενοι να προσπάθησαν να αποποιηθούν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, όμως από τις μαρτυρίες αποδεικνύεται ότι όλοι συμμετείχαν, κρατώντας μάλιστα σιδηλοστούς, κοντάρια, ξύλα και στυλιάρια προκαλώντας ο ένας στον άλλο σωματικές βλάβες.
Μάλιστα οι μάρτυρες αστυνομικοί είχαν περιγράψει τα επεισόδια ως ιδιαίτερα σφοδρά για 20 περίπου λεπτά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.
Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, προσπάθησε με τις ερωτήσεις του να επισημάνει ότι το video που είχε κατατεθεί σαν προανακριτικό υλικό προερχόταν από την πλευρά των αφγανών και έτσι δεν έδειχνε τη στάση που κράτησαν οι ίδιοι.
Να σημειωθεί εξάλλου ότι κυρίως οι καταδικασθέντες είναι νέα παιδιά, μερικών εκ των οποίων οι μητέρες περίμεναν με αγωνία έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.