Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία σύμβασης με ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ από Δήμο Χίου (VIDEO)- Η απάντηση της εταιρείας

Καταγγελία σύμβασης με ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ από Δήμο Χίου (VIDEO)- Η απάντηση της εταιρείας

116

Την καταγγελία σύμβασης με την εταιρεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, που διαχειρίζεται τα υλικά της ανακύκλωσης, θα εισηγηθεί στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή Χίου.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιώργο Μπελέγρη, από την πλευρά της εταιρείας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ με την οποία ο Δήμος Χίου έχει σύμβαση μεταφέρει στο ΧΥΤΑ μεγάλη μάζα ανακυκλώσιμων υλικών· εξαιτίας του ότι αυτά τα χαρακτηρίζει ως μη συμφέροντα για ανακύκλωση.
Η αντιδικία ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει πάρει μάλιστα το δρόμο των δικαστηρίων και έτσι την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν προσωρινά μέτρα έτσι ώστε να δεχθεί η ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ την παραλαβή των υλικών ανακύκλωσης που η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου συλλέγει και παραδίδει στην έδρα της εταιρείας στο κτήριο της ΒΙΑΛ (στο άλλο μισό χώρο βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων- μεταναστών).
Μάλιστα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ήταν κατηγορηματικός ότι μετά την καταγγελία της σύμβασης ο Δήμος θα είναι σε θέση να λειτουργήσει κανονικά τον τομέα της ανακύκλωσης.
Σε απάντησή της η εταιρεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ χαρακτηρίζει ανυπόστατα και αναληθή τα όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και σημειώνει ότι σύμφωνα με την εκδίκαση των προσωρινών μέτρων ο Δήμος υποχρεούται να παραδίδει καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά κάτι που δεν γίνεται σήμερα, και που δεν το ανέφερε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας στη συνέντευξη τύπου.
Μεταξύ των άλλων σημειώνεται από την εταιρεία ότι ο αντιδήμαρχος κάνει λόγο για διακοπή σύμβασης διότι ανακαλύφθηκε ότι θα μπορούσε να επιδοτείται για τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στην Αθήνα και μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει.
Η εταιρεία πρόκειται να διεκδικήσει αυτή την επιδότηση, γεγονός που θέλει να αποφύγει η Δημοτική Αρχή.


Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Την 29/6/2018 ο κ. Μπελέγρης ανακοίνωσε με συνέντευξη τύπου ότι στο προσεχές Δ.Σ. θα ζητήσει από τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους να ψηφίσουν την διακοπή της σύμβασης συνεργασίας του Δήμου με την εταιρεία μας στο αντικείμενο της ανακύκλωσης.
Κ. Μπελέγρη πολλά ανυπόστατα, ατεκμηρίωτα και αναληθή αναφέρατε στην συνέντευξή σας αυτή αποφεύγοντας την ουσία του θέματος.
Η ουσία είναι ότι στην εκδίκαση των προσωρινών μέτρων που ζήτησε ο Δήμος κατά της εταιρείας μας την 28/6/2018 η απόφαση δεν ήταν της αρεσκείας του, με λίγα λόγια αναφέρει ότι ο Δήμος υποχρεούται να μας παραδίδει καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά και όχι σύμμεικτα ή αν συνεχίζει να μας τα φέρνει έτσι τα παραγόμενα υπολείμματα να τα οδηγεί στον ΧΥΤΑ ή τελικά να μας υποδείξει εταιρεία η οποία τα δέχεται όπως είναι ώστε να τα αποστέλλουμε εκεί. Εμείς επειδή γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει εταιρεία που να δέχεται τα υλικά αυτά όπως ψευδώς δήλωσε στο δικαστήριο ο κ. Μπελέγρης του δηλώσαμε ενώπιων της προέδρου του δικαστηρίου ότι εμείς του τα χαρίζουμε να τα εκμεταλλευτεί όπως εκείνος νομίζει και να ωφεληθεί το όποιο κέρδος.
Ο κ. Μπελέγρης επειδή γνωρίζει ότι είναι παντελώς ανίκανος να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση προσπαθεί να διακόψει την σύμβαση για να αποφύγει τις συνέπειες που είναι οι αποζημιώσεις που θα απαιτηθούν για την επί τριετία πασιφανώς αποδεικνυόμενη αντισυμβατική συμπεριφορά του η οποία σημειωτέον είναι προσωπική του απόφαση και όχι απόφαση του Δ.Σ. όπως ήταν η αρχική σύμβαση και όπως όφειλε να είναι κάθε τροποποίησή της.
Εκεί που ο κ. Μπελέγρης αποφάσισε μονομερώς είναι τα κάτωθι σημεία.
Α) ότι άφησε του μπλε κάδους ανοιχτούς και εξακολουθεί να τους αφήνει αντί να τους κρατάει κλειστούς όπως αναφέρει η μεταξύ μας σύμβαση και η σύμβαση που έχει κάνει ο Δήμος με την ΕΕΑΑ
Β) ότι φέρνει στο εργοτάξιο μας τα ανακυκλώσιμα υλικά σύμμεικτα αντί να τα φέρνει διαχωρισμένα κατά ρεύμα δηλαδή χωριστά χαρτί πλαστικό μέταλλο ως οφείλει.
Γ) ότι δεν θέλει να απομακρύνει από το εργοτάξιο μας τα υπολείμματα της ανακύκλωσης θεωρώντας τα εμπορεύσιμα ανακυκλώσιμα υλικά κάτι που εύκολα αποδεικνύεται από τα ίδια τα λεγόμενα του κ. Μπελέγρη. Αν είχε τον κοινό νου να κάνει τις κάτωθι απλές αριθμητικές πράξεις.
Κ. Μπελέγρη παραδεχθήκατε ότι οι κάδοι παρουσιάζουν ένα υπόλειμμα ημερησίως της τάξεως του 5% και ότι ο Δήμος συλλέγει έξι τόνους ανακυκλώσιμα ημερησίως. Το 5% των έξι τόνων είναι τριακόσια κιλά επί 25 ημέρες συλλογή τον μηνά επί τρία χρόνια που αρχίσατε να αφήνεται ανοιχτούς τους κάδους μας κάνουν 270 τόνους απορρίμματα, από αυτά πόσα έχετε έρθει να παραλάβετε από το εργοτάξιο μας; Σας ζητήσαμε επανειλημμένως να μας δώσετε τα ζυγολόγια των ποσοτήτων που έχετε οδηγήσει από το εργοτάξιο μας στον ΧΥΤΑ αλλά αποφεύγετε επιμελώς να μας τα δώσετε. Ο λόγος απλούστατος αυτά που σας ζητάμε να έρθετε να παραλάβετε είναι πολύ λιγότερα από αυτά που παραδεχθήκατε ότι έπρεπε να έχουμε υπόλειμμα. Άρα ότι ισχυρίζεστε είναι ασύστολα ψεύδη.
Δ) δεν φροντίσατε να κατασκευάσετε αποδυτήρια, ντουζ, τουαλέτες, ερμάρια και λοιπές υγειονομικές υποδομές στο εργοτάξιο μας ως η μεταξύ μας σύμβαση ορίζει με αποτέλεσμα να μας επιβληθούν πρόστιμα από το γραφείο επιθεώρησης εργασίας τα οποία σημειωτέον θα τα αναζητήσουμε νομίμως από τον Δήμο.
Ε) από λάθος του Δήμου μας έχουν επιβληθεί δημοτικά τέλη για το εργοτάξιο της ΒΙΑΛ από την ΔΕΗ, κάτι που δεν προβλέπετε από την μεταξύ μας σύμβαση κάτι που πρέπει να τα διαγράψετε ή να τα καταβάλετε εσείς κύριοι του Δήμου
Στ) από 22/7/2015 μας υποχρεώσατε κύριε Μπελέγρη από μονάδα δεματοποίησης να γίνουμε ΚΔΑΥ (κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών) κάτι που από κανένα σημείο της μεταξύ μας σύμβασης δεν προβλέπεται πράγμα το οποίο μας υποχρέωσε να επιβαρυνθούμε με τα έξοδα της πρόσληψης τριών επιπλέον ατόμων για την διαλογή. Από σήμερα και μέχρι πέρατος της συμβάσεως υποχρεούστε να φέρετε τρία άτομα να εργαστούν στο εργοτάξιο μας για δε τα προηγούμενα έτη και την ζημία που μας επιφέρατε αλλάζοντας τον τρόπο εναπόθεσης των ανακυκλώσιμων υλικών από κλειστούς σε ανοιχτούς κάδους θα αποφασίσουν τα δικαστήρια.
Ζ) το μέγα θέμα και η ουσία που θέλετε να διακοπεί η σύμβαση κ. Μπελέγρη είναι το γεγονός ότι πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι επιδοτείστε από την ΕΑΑ για την μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών από την Χίο στην Αθήνα πράγμα που ουδέποτε πράξατε, όλη την μεταφορά από την έναρξη της σύμβασης μέχρι σήμερα την επιβαρύνεται η εταιρεία μας και εσείς επιμελώς, κρυφίως, παρανόμως, αντισυμβατικώς και καταχρηστικώς τα παρακρατείται εν αγνοία μας, κάτι για το οποίο θα υποχρεωθείτε να λογοδοτήσετε.
Η) τέλος να πάψετε να μεταφέρεται στο εργοτάξιο μας τα δήθεν ανακυκλώσιμα που παράγει η εταιρεία Νηρεύς ΑΕ αφού στην πλειονότητά τους είναι μη ανακυκλώσιμα, σακούλες από ψαροτροφές υπολείμματα ζωικών προϊόντων και φάρμα κα ψαριών
Συμπερασματικά «ο καβγάς είναι για το πάπλωμα» ο κ. Μπελέγρης έμαθε ότι ανακαλύψαμε ότι μας παρακρατεί παρανόμως τα μεταφορικά και ξέροντας ότι θα κληθεί να τα καταβάλλει «ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα» ζητώντας με αοριστίες την διακοπή της σύμβασης θέλοντας να αποπροσανατολίσει τους πάντες και ειδικά τους συμβούλους της πλειοψηφίας του ΔΣ ερήμην των οποίων ενεργεί πάνω από τρία χρόνια ο έξυπνος… αντιδήμαρχος κ. Μπελέγρης.
Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι κατά την προσφιλή του μέθοδο ο κ. Μπελέγρης είμαστε βέβαιοι ότι με διάφορες αοριστολογίες και άστοχες παρατηρήσεις θα προσπαθήσει να διαστρεβλώσει τα γεγονότα. Επειδή όμως οι μονόλογοι ως συνήθως δεν διαφωτίζουν την κοινή γνώμη σας καλούμε σε δημόσια αντιπαράθεση πρόσωπο με πρόσωπο στα ΜΜΕ κ. Μπελέγρη για να αποδείξουμε με ατράνταχτα στοιχεία τα λεγόμενά μας. Εμείς έχουμε σωρία αποδείξεων, εσείς αμφιβάλλουμε αν έχετε έστω και μία, και για να λήξει το θέμα η δημόσια αντιπαράθεση θα διαλευκάνει όλα τα σκοτεινά σημεία, αν έχετε το θάρρος να την υποστείτε.