Αρχική Νέα Τοπικά Κατέληξε 34χρονη πρόσφυγας με φυματίωση- ανάγκη προληπτικών ελέγχων για τη νόσο

Κατέληξε 34χρονη πρόσφυγας με φυματίωση- ανάγκη προληπτικών ελέγχων για τη νόσο

102

Με προχωρημένη φυματίωση κατέληξε την Πέμπτη στο νοσοκομείο Χίου μια 34χρονη Σομαλή πρόσφυγας. Η γυναίκα τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΑΦ του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου και κατέληξε από οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια.
Η άτυχη γυναίκα που δεν είχε οικογένεια είχε λάβει την προσφυγική ιδιότητα και έμενε εκτός του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Όμως είχε ενεργή φυματίωση, κάτι που δυστυχώς παρατηρείται σε πρόσφυγες ειδικά από τη Σομαλία και το Αφγανιστάν. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την αρχή του χρόνου, έχουν διαπιστωθεί στη Χίο 6 άτομα να νοσούν από το βάκιλο του Κοχ. Συγκεκριμένα 2 άτομα από τη Σομαλία, 2 από το Αφγανιστάν και 2 από το Κονγκό.

«Πρόκειται για παραμελημένα περιστατικά που φτάνουν αργά στο Νοσοκομείο, ενώ έχουν πολύ καιρό τη νόσο», μας είπε γιατρός του νησιού. Θεωρείται δε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνεται ακτινογραφία θώρακα και τεστ μαντού (Mantoux), για όσους πρόσφυγες- μετανάστες φθάνουν στα Ελληνικά νησιά.
«Δυστυχώς – σημειώνει – πολλές φορές είναι αργά για αυτούς τους ανθρώπους όταν φθάνουν σε νοσοκομειακή μονάδα. Μπορεί να είναι τόσο προχωρημένη η φυματίωση που να έχει προσβάλει μέχρι και τα οστά».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio/chios-katelixe-34chroni-prosfygas-me-fymatiosi/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτους δρόμους του μαγιάτικου τριαντάφυλλου
Επόμενο άρθροΣτη ΜΕΘ Σκυλίτσειο 12χρονο προσφυγόπουλο μετά από ατύχημα με ποδήλατο