Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Καθάρισε το δάσος το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου

Καθάρισε το δάσος το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου

40

Στον καθαρισμό του δάσους από τις κατεστραμμένες πυροσβεστικές μάνικες, οι οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατάσβεση πυρκαγιών προηγούμενων χρόνων, προχώρησαν τα μέλη του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020, οι Ανιχνευτές και οι Ανιχνεύτριες (πρόσκοποι ηλικίας Λυκείου) περπάτησαν από την περιοχή Ρετσινάδικα μέχρι το χωριό Σιδηρούντα, ακολουθώντας το σημαδεμένο μονοπάτι που ξεκινά από τον παλιό δρόμο στα Ρετσινάδικα, περνά μέσα από το δάσος και κατεβαίνει την πλαγιά από τους παλιούς πετρόχτιστους δρόμους.
Στη διαδρομή τα παιδιά βρήκαν κομμάτια από κατεστραμμένες πυροσβεστικές μάνικες που είχαν μείνει στην πλαγιά από τις φωτιές που έχουν χτυπήσει την περιοχή τα τελευταία χρόνια. Τις μάζεψαν, τις τύλιξαν και τις μετέφεραν μέχρι το τέλος της διαδρομής, όπου αυτοκίνητο τους μετέφερε στους κάδους. «Ήταν μία δράση με γνώσεις (πεζοπορία, ανάγνωση χάρτη, υπολογισμός στίγματος με χρήση χάρτη/πυξίδας, χρήση GPS), αρκετής δυσκολίας στην κάθοδο, μοναδικού φυσικού κάλους και θέας και όμορφης περιήγησης στο χωριό της φιλόξενης Σιδηρούντας», σημειώνεται στην ανάρτηση του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου.