Αρχική Νέα Τοπικά Σε βαθμό κακουργήματος οι κατηγορίες κατά των 6 προσφύγων για κλοπή σε...

Σε βαθμό κακουργήματος οι κατηγορίες κατά των 6 προσφύγων για κλοπή σε θερμοκήπιο

194

Ως ληστρική, χαρακτηρίστηκε η κλοπή οπωροκηπευτικών σε θερμοκήπιο του Χαλκειούς από ομάδα προσφύγων και μεταναστών αφού έγινε και χρήση βίας κατά του 75χρονου συνιδιοκτήτη αγρότη.
Ετσι οι 6 συλληφθέντες από το Κέντρο Ταυτοποίησης και Καταγραφής της ΒΙΑΛ κατηγορούνται από την Εισαγγελέα Χίου για κακουργηματική πράξη, καθώς επίσης για σωματική βλάβη κατά συναυτουργία σε βάρος του 75χρονου και για αγροτική φθορά.
Ο 45χρονος γιος του ηλικιωμένου αγρότη που επίσης συνελήφθη, πυροβόλησε στον αέρα προκειμένου να απομακρύνει τους πρόσφυγες· και κατηγορείται για οπλοφορία- οπλοχρησία και άσκοπους πυροβολισμούς.
Το πρωί της Τετάρτης, 22 Νοεμβρίου, αναμένεται και οι 7 να οδηγηθούν στον ανακριτή οπότε και θα κριθεί πως θα εκδικαστεί η υπόθεση που αφορά και κακουργηματική πράξη.
Και οι 7 κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.
Να θυμίσουμε ότι το συμβάν σημειώθηκε απογευματινές ώρες της Κυριακής, όταν ο πατέρας –που νοσηλεύεται προληπτικά στο νοσοκομείο της Χίου- ενημέρωσε το γιο του που η δουλειά του είναι οι αγροτικές καλλιέργειες, για την παρουσία τρίτων προσώπων στο θερμοκήπιο που διαθέτει κοντά στην περιοχή του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.