Αρχική Νέα Τοπικά Kάτω από 1.000 οι αιτούντες άσυλο στη ΒΙΑΛ

Kάτω από 1.000 οι αιτούντες άσυλο στη ΒΙΑΛ

77

Στους 995 έπεσαν οι αιτούντες άσυλο που διαμένουν στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, μετά την τελευταία μεταφορά στην ενδοχώρα την περασμένη Παρασκευή, 16/4, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια από πλευράς υπουργού, να μειώσει τουλάχιστον στη Χίο εντυπωσιακά τους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στη ΒΙΑΛ και αφού πρώτα είχαμε μια υπερδιόγκωση της κατάστασης.

Το ερώτημα είναι γιατί τότε να θέλουμε μια ΝΕΑ ΔΟΜΗ στο Θόλος όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν 3.500 άτομα και ενώ οι ροές που η Κυβέρνηση το αποδίδει στον έλεγχο των συνόρων είναι ελάχιστες…

«Η αντιμετώπιση της κρίσης θέλει σκληρή δουλειά και σχέδιο», σημειώνει ο Νότης Μηταράκης στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θυμίζοντας ότι όταν ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2020 το υπουργείο, ο αριθμός των διαμενόντων στη ΒΙΑΛ ήταν 5.712.
Σε αυτά τα ύψη έφτασε ο επίσημος αριθμός στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ κατά το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης της ΝΔ, αφού στα τέλη Ιουνίου 2019, ο αριθμός των διαμενόντων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν 1883 άτομα.

Σημαντικό επίσης το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στο ΚΥΤ. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν συνολικά 400 rapid tests, που ήταν όλα αρνητικά. Αφορούσαν 351 αιτούντες άσυλο και 49 εργαζόμενους.

Διαφήμιση