Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: προβολή της ταινίας “Ο ΕΝΟΧΟΣ”, 15/3

Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: προβολή της ταινίας “Ο ΕΝΟΧΟΣ”, 15/3

47

Τη δραματική, θρίλερ, ταινία “Ο ΕΝΟΧΟΣ” από τη Δανία παραγωγής 2018 σε σκηνοθεσία Γκούσταβ Μέλερ θα παρουσιάσει σήμερα Παρασκευή στο ΟΜΗΡΕΙΟ η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου.
Με πρωταγωνιστές τους Γιάκομπ Σέντεργκρεν και Τζέσικα Ντίναντζ, το σενάριο θέλει τον Άσκγερ, αστυνομικό που ζει ένα προσωπικό δράμα, να ξεκινά την βάρδια του σαν τηλεφωνητής στα επείγοντα περιστατικά της Άμεσης Δράσης.
Ενώ όλα δείχνουν ότι θα είναι μια τυπική μέρα ρουτίνας, ένα τηλεφώνημα από μια απαχθείσα γυναίκα θα πυροδοτήσει μια σειρά εξελίξεων με τον ίδιο να προσπαθεί να την εντοπίσει και να τη σώσει.
Ο σκηνοθέτης και ένας εκ των δύο σεναριογράφων Γκουστάβ Μέλερ, μαζί με τον Εμίλ Νίγκααρντ Αλμπερτσεν, καταφέρνει στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο να παραδώσει ένα υποδειγματικό «θρίλερ δωματίου» που μάλιστα αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Δανίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Ενώ η πλοκή εξελίσσεται σε ένα δωμάτιο, ο Μέλερ επενδύει σε ένα σενάριο πραγματικού χρόνου γεμάτο ανατροπές και με την δυναμική του σκηνοθεσία καταφέρνει να κρατήσει τον θεατή σε μια συνεχή αγωνία για την εξέλιξη, χωρίς να καταφεύγει σε φτηνά κινηματογραφικά τρικ. Ο πρωταγωνιστής Γιάκομπ Σέντεργκρεν παραδίδει μια καθηλωτική ερμηνεία χωρίς εκφραστικές υπερβολές και μας παρασύρει δίπλα του τόσο στην ιστορία όσο και στο προσωπικό δράμα του ήρωά του. Μια αυθεντική αστυνομική περιπέτεια που τόσο έχει ανάγκη το σύγχρονο σινεμά. Τα Βραβεία Κοινού σε πολλά διεθνή φεστιβάλ μόνο τυχαία δεν ήταν για αυτήν την κινηματογραφική έκπληξη από την Δανία.
Διακρίσεις: Βραβείο Κοινού Φεστιβάλ Σαντάνς 2018, Βραβείο Κοινού και Ανδρικής Ερμηνείας Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2018, Βραβείο Κοινού Φεστιβάλ Τορίνο 2018,Βραβείο Κοινού Φεστιβάλ Ρότερνταμ 2018.