Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Κινηματογραφική Λέσχη: Roma του Αλφόνσο Κουαρόν

Κινηματογραφική Λέσχη: Roma του Αλφόνσο Κουαρόν

27

Το Ρόμα με την υπογραφή του Αλφόνσο Κουαρόν σε σενάριο, σκηνοθεσία, μοντάζ και διεύθυνση φωτογραφίας είναι ένα έργο προσωπικό και αναμφίβολα για τον ίδιο ένα έργο ζωής.
Προβάλλεται την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, στις 8.30 μ.μ. από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου στο ΟΜΗΡΕΙΟ.

Αμερική, Μεξικό / Δράμα / 2018 / 135’
Σενάριο-Σκηνοθεσία: Αλφόνσο Κουαρόν
Πρωταγωνιστούν: Γιαλίτζα Απαρίσιο, Μαρίνα ντε Ταβίρα, Νάνσι Γκαρσία, Χόρχε Αντόνιο Γκερέρο
Βραβεία: Χρυσός Λέοντας στο Φεστιβάλ Βενετίας, Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας (Κουαρόν)

Η ταινία επικεντρώνεται στην ιστορία της Κλέο (εξαιρετική η πρωτοεμφανιζόμενη Γιαλίτζα Απαρίσιο), μιας νεαρής οικιακής βοηθού που εργάζεται σε μια οικογένεια στη μεσοαστική συνοικία της Ρόμα, στην Πόλη του Μεξικού. Σαν να γράφει ένα γεμάτο αγάπη γράμμα στη γυναίκα που τον μεγάλωσε, ο βραβευμένος με ’Οσκαρ Μεξικανός σκηνοθέτης αντλεί έμπνευση από τη δική του παιδική ηλικία και δημιουργεί μια ζωντανή και συγκινητική ταινία για τις ενδοοικογενειακές διαμάχες και την κοινωνική ιεραρχία εν μέσω των πολιτικών αναταραχών της δεκαετίας του ’70. Η μαγική ασπρόμαυρη φωτογραφία και η αφτιασίδωτη καταγραφή της ωμής πραγματικότητας δίνουν στην αμεσότητα του Ιταλικού νεορεαλισμού μια σύγχρονη, δυναμικότερη διάσταση και συνθέτουν ένα κοινωνικό έπος το οποίο συγκίνησε κοινό και κριτικούς και βραβεύτηκε με το Χρυσό Λέοντα στο προηγούμενο Φεστιβάλ Βενετίας.