Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις 10 Χρόνια Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου, Εκδήλωση – Θεατρική Παράσταση

10 Χρόνια Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου, Εκδήλωση – Θεατρική Παράσταση

132

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγεία Χίου γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας της, με μια ιδιαίτερη διαδραστική εκδήλωση, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στις 7.00 μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.
Θα μοιραστεί μαζί με το κοινό, κοινές αξίες που μπορούν να μας οδηγήσουν σε θετικές αλλαγές στην Κοινωνία, στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.
Παρουσιάζοντας το δικό τους έργο με τίτλο “SHARE” που θα ζωντανέψει επί σκηνής από τη θεατρική αυτοσχεδιαστική ομάδα «Playback Ψ».
Το θέατρο Playback είναι ένα είδος θεάτρου εμψύχωσης με στοιχεία δραματοθεραπείας. Αποτελεί ένα θεατρικό δρώμενο κατά το οποίο ένας θίασος ειδικά εκπαιδευμένων ηθοποιών αναλαμβάνει να αναπαραστήσει ιστορίες και αφηγήσεις των θεατών, που «γράφουν» στην ουσία το έργο και είναι διαφορετικό σε κάθε παράσταση!
Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου:
Ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007 και είναι μέρος του προγράμματος «Ψυχαργώς» που στοχεύει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τις οικογένειές τους, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες και Ψαρά. Οι υπηρεσίες της ΚΜΨΥ περιλαμβάνουν Ψυχιατρική Εκτίμηση, χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής, υποστηρικτική παρακολούθηση , ψυχολογική υποστήριξη, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κ.α..