Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στο Πυργί, εκδήλωση για τα 10 χρόνια

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας στο Πυργί, εκδήλωση για τα 10 χρόνια

92

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 χρόνων λειτουργίας της πραγματοποιεί εκδήλωση στο Πυργί, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 5.00 μ.μ..
Σκοπός της εκδήλωσης η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για θέματα ψυχικής υγείας και ευεξίας.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πυργίου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στο έργο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Χίου και θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: “Κάπνισμα μια νοσογόνος εξάρτηση”, από το Διευθυντή – Γεν. Ιατρό Κ.Υ. Πυργίου Ηλία Θεοδωρόπουλο.
Θα προλογίσει η επιστ. Υπεύθυνη – ψυχίατρος της ΚΜΨΥ Ηλιάνα Φύλλα
Θα ακολουθήσει συζήτηση. Είσοδος ελεύθερη
Συντονίστριες:
– Μαρία Ρημική , νοσηλεύτρια
-Χριστίνα Δρίζου, κοινωνική λειτουργός
-Αμαλία Τσόκου, ψυχολόγος
Με συνδιοργάνωση του Κέντρου Υγείας Πυργίου

Λίγα λόγια για την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου:
Ξεκίνησε την λειτουργία της το 2007 και είναι μέρος του προγράμματος «Ψυχαργώς» που στοχεύει στην Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Η λειτουργία της εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας και οι υπηρεσίες της είναι δωρεάν σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες και τις οικογένειές τους, που κατοικούν στα νησιά Χίος, Οινούσσες, Ψαρά.
Οι υπηρεσίες της ΚΜΨΥ περιλαμβάνουν Ψυχιατρική Εκτίμηση, χορήγηση και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής, υποστηρικτική παρακολούθηση , ψυχολογική υποστήριξη, ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων, κ.α. Από τον 1ο του 2007 ως 31/12/2016 έχουν εξυπηρετηθεί 2285 ενήλικες, έφηβοι και παιδιά.