Αρχική Νέα Τοπικά Κινητοποίηση για να ΜΗΝ απαγορευθούν οι διαδηλώσεις, από το ΝΤ Χίου της...

Κινητοποίηση για να ΜΗΝ απαγορευθούν οι διαδηλώσεις, από το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ

58

Συμμετοχή στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο τομέα για την απαγόρευση των διαδηλώσεων δηλώνει για την Τετάρτη, το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.
Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο της Απλωταριάς στις 12.30 μ.μ., ενώ ανάλογη συγκέντρωση θα γίνει και την Πέμπτη στις 7.30 το απόγευμα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ Χίου: «Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια έστρωσαν το δρόμο για μια τέτοια αρνητική εξέλιξη. Το έργο το έχουμε ξαναδεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες. Αντιγράφει τον χουντικό νόμο του 1971 και έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο».

“…Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της δύναμής μας στη Χίο να ενημερώσουν τους συναδέλφους , να παρθούν αποφάσεις αγωνιστικής καταδίκης και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στις 8 και 9 Ιουλίου.
Δεν θα περάσει!!!”, καταλήγει η ανακοίνωση- κάλεσμα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ