Αρχική Νέα Τοπικά Κινητοποίηση κατοίκων στη Λαγκάδα, μπλόκο στις εργασίες για μονάδα παραγωγής ενέργειας

Κινητοποίηση κατοίκων στη Λαγκάδα, μπλόκο στις εργασίες για μονάδα παραγωγής ενέργειας

220

Αντιδρούν οι κάτοικοι στο χωριό Λαγκάδα της Χίου με την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας από καύση φυτικών ελαίων και βιορευστών που ετοιμάζεται στην είσοδο του χωριού.
Μετά την ομόφωνη απόφαση στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση του χωριού (Κυριακή 17 Μαρτίου 2019), από σήμερα το πρωί δεκάδες κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο της Λαγκάδας, δίπλα από το εργοτάξιο για παρεμπόδιση των εργασιών.


Δυναμική αναμένεται να είναι και η αποψινή παρουσία των κατοίκων στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χίου όπου συζητείται το θέμα και θα τεθεί και το ζήτημα της μη διαβούλευσης για την κατασκευή μιας τέτοιας μονάδας τόσο κοντά στο χωριό και σε παρακείμενο δασάκι.


Στη Λαϊκή Συνέλευση αποφασίστηκε επίσης να αναθέσουν σε δικηγόρο να κινηθεί νομικά για την αποτροπή της εγκατάστασης και λειτουργίας της μονάδας.
Να σημειωθεί ότι παρόντες στη Λαϊκή Συνέλευση ήταν εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, της Δημοτικής Αρχής Δήμου Χίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου αλλά και ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους στον αγώνα των κατοίκων.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr