Αρχική Νέα Τοπικά ΤΕ Χίου ΚΚΕ: καταδικάζουμε τις νέες ρατσιστικές εκδηλώσεις στη Χίο

ΤΕ Χίου ΚΚΕ: καταδικάζουμε τις νέες ρατσιστικές εκδηλώσεις στη Χίο

163

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΙΟ
Για μια ακόμη φορά καταδικάζουμε τις εκδηλώσεις ρατσιστικού μίσους κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου στη Χίο, με αφορμή την ενοικίαση από ΜΚΟ της κλινικής «Αυγουστή», για παροχή υπηρεσιών υγείας.
Τα επεισόδια τα οποία καθοδηγήθηκαν από φασιστικές δυνάμεις, υποψήφιους βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», μεταφέρθηκαν και στον προσφυγικό καταυλισμό στη Σούδα. Αναδεικνύεται και πάλι η ανάγκη να απομονωθούν τέτοιες δυνάμεις από το Χιώτικο λαό, που ξεσπούν στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, συγκαλύπτοντας τα αίτια που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά.
Μεγάλες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και των τοπικών παραγόντων, που μέσα από συμφωνίες με την ΕΕ και την Τουρκία, κρατούν εγκλωβισμένους στο νησί όσους ξεριζώνονται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Απαράδεκτη είναι επίσης και η ανοχή που δείχνεται σε κάθε λογής ΜΚΟ που αλωνίζουν στο νησί.
Τώρα να υλοποιηθεί αυτό που εδώ και καιρό τονίζει το ΚΚΕ ως άμεση ανάγκη:
– Άμεση μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από το νησί και απεγκλωβισμός τους από τη χώρα.
– Ανοικτά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, και με αποκλειστικά κρατική ευθύνη. Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ.
– Αποκατάσταση των πιθανών ζημιών, που οφείλονται στη γειτνίαση καταυλισμών με κατοικημένες περιοχές, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
– Να κλείσει η Σούδα και όλα τα hot spots, να μη δημιουργηθούν νέα.

Ο λαός μας, αποφασιστικά να απαιτήσει το σταμάτημα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και το σταμάτημα της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτόν. Να απεγκλωβιστεί η χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ καθώς και να αποχωρήσει άμεσα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Χίος 21/04/2017