Αρχική Απόψεις Aρθρα Επίσκεψη βουλευτή ΚΚΕ Στ. Λέσβου στη Χίο, του Ν. Ροδίτη

Επίσκεψη βουλευτή ΚΚΕ Στ. Λέσβου στη Χίο, του Ν. Ροδίτη

106

Το νησί της Χίου επισκέφθηκε στο τέλος του Ιανουαρίου ο βουλευτής του νομού Λέσβου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, ο κ. Σταύρος Τάσος. Ο βουλευτής παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψης του, αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις εντός αλλά και εκτός νησιού. Συγκεκριμένα σκοπιανό, εξαθλίωση ποιότητας της καθημερινότητας, μεταναστευτικό και φυσικά οι ανίκανοι χειρισμοί όλων των παραπάνω θεμάτων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν τα βασικά θέματα που έθιξε ο βουλευτής, ο οποίος μεταξύ άλλων επισκέφθηκε το hotspot της ΒΙΑΛ συνοδεία του δημοτικού συμβούλου και Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μ. Σκούφαλου. Ενώ στην συνέντευξη σημείωσε τα εξής:
«Μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, χειραγωγήσιμα και υποταγμένα χέρια και εξαθλίωση της μικρομεσαίας τάξης είναι αυτά που επιζητούν οι τωρινοί κυβερνώντες. Για αυτό και με το νέο πολυνομοσχέδιο προσπαθούν να καταργήσουν την απεργία. Αυτοί που κατέχουν τα κεφάλαια δεν έχουν την επιθυμητή κερδοφορία, καθώς έχουν να συναγωνιστούν Κινέζους, Αμερικανούς κ.ο.κ..
Η τωρινή κυβέρνηση περνάει μέτρα που δεν μπορούσαν να το κάνουν περασμένες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.», είπε ο κ. Τάσος, σχετικά με την κυβερνητική πολιτική που ασκείται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας.
Τέλος, ο κ. βουλευτής του Κ.Κ.Ε. τόνισε την ιδεολογία του κόμματος του για τη μη διαφοροποίηση μεταναστών και προσφύγων, καθώς και οι δύο περιπτώσεις σχετίζονται με ανθρώπους που διαθέτουν ίσα και ίδια δικαιώματα. Όσο για τη κατάσταση στη Χίο σχολίασε, «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη ΒΙΑΛ και τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή. Είναι μία ομάδα, ένα σύνολο και όπως σε κάθε ομάδα ή σε κάθε κοινωνία θα υπάρχουν εκείνοι που δημιουργούν διάφορα προβλήματα».
Και όντως αυτό μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε και εμείς που ζούμε στη Χίο, η μεγάλη πλειοψηφία τους οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι καλοί… Η τοπική κοινωνία πραγματικά δεν έχει τίποτα να φοβάται… Απλά καταπατάται το διεθνές δίκιο αυτή την στιγμή και τόσο καιρό που λέει αυτό ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πηγαίνει σε όποια χώρα θέλει…