Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κοινή ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Χίου, Σάμου, Β. Δωδεκανήσων για διατήρηση μειωμένων...

Κοινή ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Χίου, Σάμου, Β. Δωδεκανήσων για διατήρηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

131

«Στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας της Αντιπολίτευσης να παρουσιασθεί ότι τίποτε δεν γίνεται καλά από την Κυβέρνηση και αν κάνει κάτι καλό, κάτι άλλο κρύβεται, εντάσσεται και η επιστολή των δημάρχων των 5 νησιών του ΒΑ Αιγαίου.
Η εμμονή να παρουσιαστεί ως κακή εξέλιξη η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ γιατί –κατά την γνώμη τους- συνδέεται με «ανταλλάγματα» για το προσφυγικό είναι τουλάχιστον σενάριο φαντασίας και προφανώς δεν είναι αληθές», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Χίου, Σάμου και Β. Δωδεκανήσων.
«Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσας σε συνέντευξη του μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι:«δε θα ανοίξουν νέα κέντρα στα νησιά. Οι πρόσφυγες που θα επιστρέψουν δεν θα πάνε στα νησιά. Θα μείνουν, είτε στις δομές της ενδοχώρας, ή θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες ασύλου, ή θα επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους» και ότι: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 17.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά κι ο στόχος μας είναι έως τέλος Σεπτεμβρίου να υπάρχουν 10.000».
Η σημαντική βέβαια εξέλιξη, η οποία σκόπιμα κρύβεται και για αυτό και επιδιώκεται ως συνήθως «θολούρα και παραπλάνηση», είναι:
το μεταφορικό ισοδύναμο και ο διπλασιασμός των κονδυλίων, που αποτελούν αλληλένδετα κομμάτια μιας συνολικής αναπτυξιακής πολιτικής για τα νησιά, την οποία η Ν.Δ., ως κυβέρνηση, ούτε σχεδίασε ούτε διεκδίκησε ούτε, φυσικά, εφάρμοσε.
Να ενημερώσουμε βέβαια τους Δημάρχους, ότι αυτή η Κυβέρνηση επέλεξε να μην αγνοήσει το άρθρο 101 του Συντάγματος, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών και μεριμνώντας για την ανάπτυξη τους και πρώτη φορά μια κυβέρνηση επιτυγχάνει σε ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο την προάσπιση των δικαιωμάτων των νησιών.
Όσον αφορά στη ΝΔ που επένδυσε στην καταστροφή γιατί δεν υπολόγισε ότι ποτέ δεν είχε σταματήσει η διεκδίκηση για το πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά, τώρα που διαψεύστηκαν επενδύουν στα προσφιλή τους, τον φόβο, τη μισαλλοδοξία και την ακροδεξιά ρητορική, υιοθετώντας τις ξενόφοβες και ρατσιστικές ρητορικές της φασιστικής ακροδεξιάς απευθυνόμενη στις ευάλωτες κοινωνίες των νησιών, ακόμη και μέσω των αυτοδιοικητικών δομών.
Ο δρόμος της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της ΝΔ και όσων τους στηρίζουν είναι πλέον επικίνδυνος και οι διαχωριστικές γραμμές με την Αριστερά σαφέστατες και αποδεικτέες στην καθημερινότητα», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση των ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ των νησιών Βορείου Αιγαίου και Β. Δωδεκανήσων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤαινίες από το Αιγαίο στη Χίο Cineμάθεια 2018 – Τα βραβεία
Επόμενο άρθροΕπιστημονική εκδήλωση για γυναικολογικά προβλήματα, στη μνήμη Ν. Σιταρά