Αρχική Νέα Τοπικά Κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία του κορονοϊού και στη Χίο

Κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία του κορονοϊού και στη Χίο

292

Κρίσιμη αναμένεται να είναι αυτή η εβδομάδα για την πορεία του κορονοϊού στη Χίο.
Μετά τα δύο κρούσματα σε εγκυμονούσες που εντοπίστηκαν στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου, ακολούθησε ακόμα ένα την Παρασκευή στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού που προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία για το ευαίσθητο αυτό τομέα του Νοσοκομείου.
Παράλληλα έγινε γνωστό πως έχουμε το πρώτο κρούσμα σε αστυνομικό υπάλληλο, με 4 ακόμα αστυνομικούς να έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό, γεγονός που έφερε την άμεση αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Χίου που ζητούν τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση διασποράς του νέου κορονοϊού. Πρώτο αίτημα είναι η τοποθέτηση πλεξιγκλάς σε όλα τα γραφεία των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου που όπως φαίνεται παρόλο που ισχύει για όλες τις υπηρεσίες που συναναστρέφονται με πολίτες εδώ δεν έχει εφαρμοστεί. Παράλληλα ζητούνται συνεχή και επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ κορονοϊού σε όλο το προσωπικό.
Να σημειώσουμε πάντως ότι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν σε ανοικτό χώρο τεστ στους οδηγούς και τους συνοδούς των αστικών λεωφορείων, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που λειτουργεί εδώ και καιρό στο νησί· και που μέχρι τώρα πραγματοποιούσε μόλις 50 τεστ την εβδομάδα, και χωρίς να έχει αρμοδιότητα για το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
Εξάλλου τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν τεστ στους Δημοτικούς Υπαλλήλους, μετά από κρούσμα που σημειώθηκε σε συγγενικό πρόσωπο εργαζόμενης, χωρίς όμως να κλείσουν οι υπηρεσίες του Δήμου.

Στη ΒΙΑΛ που επίσης έπρεπε να έχουμε το διπλό κρούσμα σε εγκυμονούσες (αλήθεια στο βρέφος που κυοφορούσε στον 5ο μήνα η μία πρόσφυγας και ήταν νεκρό, έγινε νεκροψία να διαπιστωθεί αν ευθύνεται ο covid-19; ), για να ενεργοποιηθεί το κονδύλι των 299.000 ΕΥΡΩ προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου για τη στελέχωση εξωτερικών ιατρείων. Αλλά που άμεσα με έγγραφό του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας καλεί «τους επαγγελματίες ΤΑΞΙ να μην παραλαμβάνουν μετανάστες και προσωπικό από την ΒΙΑΛ»! Για το οποίο προσωπικό, ευτυχώς και γίνονται γρήγορα τεστ, που βοήθησε ώστε να εντοπιστεί εργαζόμενη στον ΕΟΔΥ που είχε επιστρέψει μόλις από ταξίδι της εκτός Χίου.
«Παράλληλα, η Περιφέρεια αναφέρει ότι, αιτούμαστε από την Αστυνομική διεύθυνση Χίου να εντατικοποιήσουν και να μεγιστοποιήσουν την φύλαξη πέριξ της ΒΙΑΛ, ώστε να αποτρέπεται η έξοδος των ενδιαιτωμένων από την ΒΙΑΛ και η διακίνηση τους στην υπόλοιπη Χίο με κίνδυνο την διασπορά του COVID-19».

Μέσα σε αυτό το κλίμα, και με την αρμόδια ΔΥΠΕ να μην δίνει καμία πληροφορία για το πόσα άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τα τμήματα, όπως επίσης γιατί τελικά δεν γίνονται τεστ με το μοριακό αναλυτή που ο δήμος Χίου δώρισε τέλος Αυγούστου στο νοσοκομείο Χίου,  βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία του κορονοϊού και στη Χίο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: voreioaigaio.ert.gr/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροσωρινή πρόεδρος στη ΝΟΔΕ Χίου η Βιβή Ποταμούση
Επόμενο άρθροΠερισσότερη διαφάνεια αποφάσισε το Δ.Σ. Χίου – Απείχαν Δήμαρχος και σύμβουλοι πλειοψηφίας