Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Προς τροποποίηση ΚΥΑ υπέρ πυρόπληκτων μαστιχοπαραγωγών

Προς τροποποίηση ΚΥΑ υπέρ πυρόπληκτων μαστιχοπαραγωγών

97

Πραγματοποιήθηκε χθες στη Αθήνα συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γιώργου Τούμπου και του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων.
Αρχικά τέθηκε το ζήτημα των αποζημιώσεων των πυρόπληκτων του 2016 και της καθυστέρησης της πληρωμής τους. Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε ότι ολοκληρώνεται σύντομα η τροποποίηση της ΚΥΑ καθώς και η σχετική έγκρισή της από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έτσι ώστε να διευρυνθεί η βάση των παραγωγών που αποζημιώνονται.
Παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις και έγιναν ουσιαστικές παρατηρήσεις εκ μέρους του προέδρου της Ε.Μ.Χ. για την τροποποίηση και βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία και τον τρόπο αποζημιώσεων των παραγωγών εκ μέρους του ΕΛΓΑ.
Προγραμματίζεται στο αμέσως προσεχές μέλλον ανάλογη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τα ίδια ζητήματα.
Εντύπωση πάντως κάνει ότι την ώρα περίπου της συνάντησης με τον διοικητή του ΕΛΓΑ, από την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών εκδόθηκε δελτίο τύπου όπου τέθηκε το ζήτημα της καθυστέρησης της τροποποίησης της ΚΥΑ που θα έδινε τη δυνατότητα για αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους μαστιχοπαραγωγούς, ενώ δεν είχε εκδοθεί μετά τη συνάντηση με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη εβδομάδα

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου, ανακοινώσεις από ΝΤ ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ
Επόμενο άρθροΗ Χίος γύρισε την πλάτη στη Χρυσή Αυγή- διπλή αντιφασιστική συγκέντρωση