Αρχική Νέα Τοπικά Λαγκάδα, κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τηγανέλαια

Λαγκάδα, κλιμάκωση κινητοποιήσεων για τηγανέλαια

110

“Κλείνουν ήδη δυο μήνες κινητοποιήσεων και αγώνων κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιορευστών/ τηγανέλαιων στη θέση Καρυδάς της κοινότητας Λαγκάδας”, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Λαγκάδας- Συκιάδας, που καλεί σήμερα Παρασκευή στις 11.00 το πρωί εκ νέου στην πλατεία Βουνακίου.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
“Παρά την έντονη, ομόθυμη και μαζική αντίθεση κατοίκων και φορέων (τοπικού συμβουλίου, συλλόγων, δήμου, περιφέρειας, παρατάξεων, βουλευτών, κομμάτων), η κυβέρνηση φαίνεται να εμμένει στην αδυναμία παρέμβασής της στην ακύρωση της άδειας του έργου, επικαλούμενη λόγους «νομιμότητας».
Εμείς για τους ίδιους λόγους ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ, βασιζόμενους στην παλλαϊκή βούληση, αποφασίζουμε κλιμάκωση του αγώνα μας, καλώντας ταυτόχρονα σε συμπαράσταση όλους τους κατοίκους του νησιού μας και όχι μόνο.
Καθιστούμε υπεύθυνη την κυβέρνηση για τις συνέπειες μιας τέτοιας αντιπαράθεσης, που στόχο θα έχει από μέρους μας την με κάθε τρόπο αποτροπή της εγκατάστασης και λειτουργίας του εργοστασίου στην περιοχή μας.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση.

Λαγκάδα 8/5/2019
Η Συντονιστική Επιτροπή”