Αρχική Απόψεις Aρθρα Λαγκάδα: συγκέντρωση υπογραφών για ακύρωση άδειας λειτουργίας μονάδας τηγανέλαιων

Λαγκάδα: συγκέντρωση υπογραφών για ακύρωση άδειας λειτουργίας μονάδας τηγανέλαιων

315

Σε συγκέντρωση υπογραφών προχωρούν οι κάτοικοι της Λαγκάδας έτσι ώστε να ακυρωθεί η άδεια λειτουργίας μονάδας παραγωγής ενέργειας από την καύση βιορευστών και τηγανέλαιων στη θέση Καρύδας στην είσοδο του χωριού.
η συγκέντρωση υπογραφών μέσω της γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας avaaz.gr- ψηφίσματα πολιτών (ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ) στις δύο περίπου μέρες λειτουργίας της έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από από 350 υπογραφές.
Το ενημερωτικό κείμενο είναι το ακόλουθο:

“Όλοι εμείς, οι κάτοικοι της Λαγκάδας Χίου, ζητάμε άμεσα την ακύρωση της άδειας λειτουργίας μονάδας
παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση τηγανέλαιων, που έχει ήδη αρχίσει να εγκαθίσταται στην είσοδο του χωριού, σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό, από το αθλητικό κέντρο και εκδρομικό χώρο των μαθητών του σχολείου και ελάχιστα μέτρα από το δάσος του Καρυδά. Οι διαδικασίες αδειοδότησης, χωρίς την προαπαιτούμενη δημόσια διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, εγείρουν βάσιμες αμφιβολίες για τον κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα του “έργου”, σε ένα γραφικό χωριό, που προσανατολίζεται σε μια ήπια τουριστική ανάπτυξη. Στα πλαίσια της ηθικής του δίκαιου και όχι του “νόμιμου”, στεκόμαστε αντιμέτωποι σε κάθε πρακτική που προσβάλλει τον περιβάλλοντα χώρο του χωριού μας, την υγεία, την οικονομία, την αισθητική, την ταυτότητά μας και κυρίως το δικαίωμά μας στη συμμετοχή και τη λήψη αποφάσεων που μας αφορούν. Τα ψηφίσματα αυτά αποτελούν για μας ένδειξη συμπαράστασης κι ένα ακόμα κίνητρο για τη συνέχεια στο δύσκολο αγώνα μας.
Ενδεικτικό των απόψεών μας είναι το βίντεο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: