Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ κατά Δημάρχου Χίου για παιδικούς σταθμούς, εκτός και φέτος από Δίχρονη...

ΛΑΣ κατά Δημάρχου Χίου για παιδικούς σταθμούς, εκτός και φέτος από Δίχρονη Αγωγή

85

Έξω για δεύτερη χρονιά θα βρεθεί Χίος από τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή με απόλυτη ευθύνη του δημάρχου, καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση.
Υπενθυμίζοντας πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης με την οποία καλούσε «τη Δημοτική Αρχή και φυσικά το Δήμαρχο -ως μέλος της τριμερούς συμβουλευτικής επιτροπής- για τη δημιουργία της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής στο δήμο Χίου, να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος με πέρυσι,στην οποία ήταν εκείνος που γνωμοδότησε αρνητικά.
Πριν λίγες μέρες, αγνόησε προκλητικά την παραίνεσή μας, αρνούμενος για δεύτερη φορά την ένταξη της Χίου στην Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή,προφασιζόμενος προβλήματα που έχουν σχέση με το μεσοδιάστημα μη λειτουργίας των νηπιαγωγείων για παιδιά και γονείς, καθώς και με τους νηπιαγωγούς των βρεφονηπιακών μέχρι την «έναρξη» εφαρμογής της. Έτσι, και φέτος, μένουμε έξω, παρά το γεγονός ότι η ίδια επιτροπή γνωμοδότησε και πέρυσι και φέτος υπέρ της εφαρμογής της κατά πλειοψηφία!
Καταγγέλλουμε τη στάση του δημάρχου:
• Αφενός μεν γιατί αποκρύπτει από το χιώτικο λαό ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δουλεύουν με κουπόνια και τροφεία, αναγκάζοντας τους γονείς να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη.
• Αφετέρου γιατί με τις αναφορές του, δημιουργεί κοινωνικούς αυτοματισμούς, στρέφοντας εργαζόμενους των Βρεφονηπιακών Σταθμών ενάντια σε εκείνους του Δημόσιου Νηπιαγωγείου.
• Και γιατί δε διεκδικεί δυναμικά και πιεστικά την εξασφάλιση πόρων για την υλοποίηση της εφαρμογής, αντί να αντιτίθεται σε αυτήν.
Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης:
• Που με το στρουθοκαμηλισμό της στην εκπαιδευτική πολιτική,καθόλου τυχαία, εμπλέκει τους δήμους σε ζητήματα δημόσιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθιστώντας τους υπεύθυνους για την εφαρμογή στην περιοχή τους, αποφεύγοντας το κόστος που θα είχε αυτή για το κράτος της «μεταμνημονιακής» τους εποχής.
• Για την εκπαιδευτική πολιτική βιτρίνας που εφαρμόζει εξαφανίζοντας ακόμη και τα 140.000.000 €, που είχε προβλεφθεί στο αρχικό σχέδιο του προϋπολογισμού για την εξασφάλιση απαραίτητων κτιριακών αναγκών για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.
Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο και δυνατό να βρίσκονται όλα τα παιδιά μέχρι 6 ετών σε δομές Προσχολικής Αγωγής. Για τα προνήπια-νήπια 4-6 ετών η φοίτηση να είναι δωρεάν και υποχρεωτική στα Δημόσια Νηπιαγωγεία και απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω η δημιουργία ανάλογων υποδομών πανελλαδικά και στο νησί μας.
Ας βγάλουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τα συμπεράσματά τους και ας πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα στις εκλογές τη δημοτική αρχή.», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαφήμιση