Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Μέτρα προστασίας για υδροβιότοπο Μαλαγγιώτη προτείνει η ΛΑΣ

Μέτρα προστασίας για υδροβιότοπο Μαλαγγιώτη προτείνει η ΛΑΣ

130

Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας του υδροβιότοπου Μαλαγγιώτη στη Βολισσό, ζητά με παρέμβασή της η Δημοτική Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, που προτείνει μάλιστα να δημιουργηθεί παρατηρητήριο άγριας φύσης, ζητώντας να έρθει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και στα αντίστοιχα όργανα της περιφέρειας.
«Την ώρα που όλοι μιλάνε για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον φυσικό και ανθρωπογενές, την ώρα που υπάρχουν πληθώρα στοιχείων για τις εγκληματικές επιπτώσεις της καπιταλιστικής διαχείρισης στο περιβάλλον, που και οι όποιες παρεμβάσεις για τη στοιχειώδη προστασία του, ανάγονται σε «πράσινες» μπίζνες, παρακολουθούμε μια πλήρη ενσυνείδητη απραξία σε ό,τι έχει απομείνει ως φυσική κληρονομιά .

Ο ποταμός Μαλαγγιώτης, ένας θησαυρός εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα και άρα της ζωής , στον κάμπο της Βολισσού , καταλήγει στις εκβολές του σε έναν υδροβιότοπο, που χειμώνα καλοκαίρι συντηρεί ένα μέρος της αγριοπανίδας του νησιού μας ενδημικής και αποδημητικής.
Ταυτόχρονα ο συγκεκριμένος υδροβιότοπος έχει αποτελέσει και αποτελεί στόχο νεόπλουτων αναπτυξιολάγνων, που τη μια επιθυμούν να τον κάνουν δρόμο, την άλλη να τον οικοπεδοποιήσουν, την άλλη πεδίο δοκιμών των αποκτημάτων τους 4χ4!

Πρόσφατα σπάνιο είδος γλάρου έπεσε θύμα σε ένα τέτοιο πέρασμα ενός αχαρακτήριστο οδηγού, που διέσχιζε τον υδροβιότοπο (φώτο)», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΛΑΣ.

“Το θέμα δεν είναι μόνο ο ένας σπάνιος γλάρος σήμερα ή το άλλο σπάνιο ή όχι είδος αύριο .
Το θέμα είναι η νοοτροπία που διέπει ορισμένους και που ξεκινά από την αδιαφορία των κρατικών , των δημοτικών και των περιφερειακών αρχών , που δεν προστατεύουν στην πράξη αυτές τις πηγές ζωής και τις αφήνουν βορά στην κάθε αρπακτική αντίληψη που δολοφονεί τη φύση και τη λογική !
Ο Μαλαγγιώτης και η εκβολή του δεν αποτελεί εμπόδιο προσβασιμότητας για κανέναν, πλην της βάρβαρης κοινωνικής συνείδησης, που επιζητεί την υπεροχή της ανθρώπινης φύσης , πάνω στην ίδια τη Φύση που τη γέννησε !
Ως Λαϊκή Συσπείρωση αντιπαλεύουμε ακριβώς αυτή την βαρβαρότητα.


Απαιτώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του υδροβιότοπου του Μαλαγγιώτη, η ΛΑΣ προτείνει:

 Η περιφερειακή και δημοτική αρχή να συνεργαστούν για την εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης σε όλο το ρου του ποταμού, που τους έχει διαθέσει το τοπικό συμβούλιο της Βολισσού .
 Η δημοτική αρχή να αξιοποιήσει το ακίνητο που διαθέτει στην εκβολή ως παρατηρητήριο άγριας φύσης και κέντρο περιβάλλοντος σε διασύνδεση με τα εκπαιδευτήρια της Βολισσού τους πολιτιστικούς συλλόγους, και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ομηρούπολη .
 Σήμανση για την προστασία του υδροβιότοπου και την απαγόρευση διέλευσης με την αντίστοιχη αστυνόμευση.
Τέλος ζητάμε η λήψη των συγκεκριμένων μέτρων προστασίας του υδροβιότοπου να αποτελέσει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και στα αντίστοιχα όργανα της περιφέρειας”, καταλήγει η ΛΑΣ.