Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων σε ΚΥΤ ΒΙΑΛ, σε συνεργασία Περιφέρειας και υπουργείου Μετανάστευσης

Λειτουργία Εξωτερικών Ιατρείων σε ΚΥΤ ΒΙΑΛ, σε συνεργασία Περιφέρειας και υπουργείου Μετανάστευσης

88

Θετικά ανταποκρίθηκε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στο αίτημα που έλαβε σήμερα, Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου Παντελή Βρουλή, για την παραχώρηση 4 οικίσκων για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι εξωτερικών ιατρείων στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ (Χίου).
Τα ιατρεία προσφέρθηκε να επανδρώσει σε 24ωρη βάση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με στόχο την εξέταση προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην δομή. Το Υπουργείο ανταποκρίθηκε θετικά και μάλιστα οι οικίσκοι θα διατεθούν αυθημερόν.
Ελπίζουμε βέβαια να μπορέσουν και να τοποθετηθούν και να μην εμποδιστούν από κινητοποιήσεις των κατοίκων όπως έχει γίνει στο παρελθόν.
Σε δήλωσή του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης αναφέρει:

«Με χαρά ανταποκριθήκαμε στο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Βορείου Αιγαίου, κ. Παντελή Βρουλή, για τη διάθεση οικίσκων για την λειτουργία εξωτερικών ιατρείων στη ΒΙΑΛ. Προχωράμε ήδη, όπως ανακοίνωσα χθες, σε επείγοντα μέτρα υγειονομικής θωράκισης των ανοικτών δομών φιλοξενίας και την δημιουργία κατάλληλων υποδομών. Η συμβολή της αυτοδιοίκησης, όπως στην περίπτωση της Χίου, συμβάλει αποφασιστικά στην επιτάχυνση των ενεργειών και στην επιτυχία των δράσεων».