Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Φωτιά μεταξύ Γέρας – Πλωμαρίου- Εμπρησμό καταγγέλλει ο διοικητής ΠΥ, μέχρι τη...

Φωτιά μεταξύ Γέρας – Πλωμαρίου- Εμπρησμό καταγγέλλει ο διοικητής ΠΥ, μέχρι τη Χίο οι καπνοί

188

3/8/17, 22:30

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση  μεταξύ Γέρας και Πλώμαρίου με τη φωτιά να καίει τον ελαιώνα της Νότιας Λέσβου αλλά και πεύκα. Πολλά είναι τα μέτωπα της φωτιάς σε δύσβατες ρεματιές ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν μόνο τα πεζοπόρα τμήματα.  Όλες  οι διαθέσιμες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια, η ομάδα διάσωσης , υδροφόρες του δήμου ρίχνονται στη μάχη της πυρόσβεσης. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν από τις φλόγες ένα θερμοκήπιο ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

  

20:20

Πολύ δύσκολη θα είναι η νύχτα για τις δυνάμεις πυρόσβεσης από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται σε πολλά μέτωπα μεταξύ Γέρα και Πλωμαρίου. «Πρόκειται για εμπρησμό, δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος, μπήκε η πρώτη φωτιά στις 4:30  το απόγευμα , άμεσα την έσβησε πυροσβεστική δύναμη που μετέβη στην περιοχή και αμέσως παρακάτω ξεσπούσαν νέα μέτωπο. Πρόκειται για εμπρησμό».

Τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι να πέσει στο σκοτάδι, ενώ αναμένονται τα πεζοπόρα τμήματα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στρατιωτικό ελικόπτερο. Το πρωί θα φτάσουν και 5 πυροσβεστικά οχήματα από την Αθήνα. Λόγω του ισχυρού αέρα που πνέει στην περιοχή η φωτιά κατευθύνεται νότια προς Τρύγονα χωρίς να απειλεί μέχρι στιγμής κατοικημένες περιοχές.

18:50

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στη φωτιά που καίει από νωρίς το απόγευμα έξω από τη Γέρα .

Πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων από τη Θεσσαλονίκη και άλλα 10 άτομα από την Αθήνα φτάνουν στο νησί για να συνδράμουν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Από αέρος επιχειρούν δυο  πυροσβεστικά αεοπλάνα και το αεροσκάφος από τη Σάμο καθώς και ένα ελικοπτερο Σινουκ.

Η φωτιά εξελίσσεται σε τρία μέτωπα σε μεγάλη έκταση  στην περιοχή Τσιπούρ, και κατευθύνεται προς τον Καριώνα .

17:40

Φωτιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε δύο σημεία σχεδόν ταυτόχρονα σε δασική έκταση κόντα στον κεντρικό δρόμο μετά από τη Γέρα προς το Πλωμάρι. Η φωτιά καίει ελαιώνα και δάσος , κάτω από τον Καρυώνα, ενώ η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη λόγω του ισχυρού αέρα αλλά και του διπλού μετώπου. Μεγάλη η δύναμη της πυροσβεστικής, του δήμου και εθελοντών. Ρίψεις νερού πραγματοποιεί το πυροσβεστικό αεροπλάνο που εδρεύει στη Μυτιλήνη  ενώ αναμένεται το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Πετζετέλ από τη Σάμο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr

Foto: Βαγγέλης Χατζηγιαννάκης