Αρχική Νέα Τοπικά Προετοιμασία για αυξημένη κίνηση στο λιμάνι, λόγω τούρκων επισκεπτών, κρουαζιερόπλοιου (VIDEO)

Προετοιμασία για αυξημένη κίνηση στο λιμάνι, λόγω τούρκων επισκεπτών, κρουαζιερόπλοιου (VIDEO)

203

Από το πρωί της Παρασκευής, 1η Σεπτέμβρη, αναμένεται αυξημένη κίνηση στο τελωνείο λόγω της επιλογής αρκετών εκατοντάδων τουριστών από την Τουρκία, που θα εκμεταλλευτούν τη θρησκευτική τους γιορτή για διακοπές στο νησί.
Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο 4ήμερο (25-28 Αυγούστου) οι επισκέπτες από Τουρκία ξεπέρασαν τους 4.000!
Ενώ σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα τουρισμού Δημήτρη Καράλη, οι αφίξεις από Τουρκία κατά το 2017 θα είναι περισσότερες από πέρυσι.

Παράλληλα στις 8.00 το πρωί θα αφιχθεί το κρουαζιερόπλοιο Royal Princess που με -σύγχρονες- λάντζες πρόκειται να βγάλει στη στεριά τους επιβάτες του.
Στόχος μέχρι τις 10.00 το πρωί να έχει ολοκληρωθεί η κίνηση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου που θα συμμετάσχουν σε εκδρομές στο νησί, ώστε να διευθετηθεί και η κίνηση- στάθμευση των οχημάτων που θα ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής προς το μεσημέρι για τον Πειραιά.
Τα παραπάνω θέματα αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης χθες Τετάρτη, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου με τη συμμετοχή του Λιμενάρχη Χρήστου Φραγκιά, του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα τουρισμού Δημήτρη Καράλη και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Αντώνη Κέφη.