Αρχική Νέα Αθλητικά Λιμενικό Ταμείο: εκμίσθωση εγκαταστάσεων για το καλό του ΝΟΧ

Λιμενικό Ταμείο: εκμίσθωση εγκαταστάσεων για το καλό του ΝΟΧ

165

Τη λύση της εκμίσθωσης των χερσαίων εγκαταστάσεων στη Μπέλα Βίστα, ως συμφερότερη για το Ναυτικό Όμιλο Χίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Χίου.
Με δεδομένο ότι η πρόταση της παραχώρησης των εγκαταστάσεων, δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει το χρονικό διάστημα των 10 ετών, όπως επισήμανε ο πρόεδρος Αντώνης Κέφης, κρίθηκε ότι οι εγκαταστάσεις είναι καλύτερα να εκμισθωθούν για χρονικό διάστημα έως και 50 ετών με συμβολικό μίσθωμα.

Αυτό σημαίνει βέβαια ότι πρέπει οι εγκαταστάσεις να βγουν σε πλειστηριασμό και η ευχή που εξέφρασαν τα μέλη του Συμβουλίου ότι δεν θα βρεθεί ιδιώτης να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό αφού πρόκειται για το «σπίτι του ΝΟΧ» και με δεδομένο ότι το ιστορικό αθλητικό σωματείο της Χίου έχει ήδη με έτοιμες μελέτες για το χώρο.
Τη λύση της πολιτικής παρέμβασης με φωτογραφική τροπολογία, και με δεδομένο ότι στην απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού από το 2011, οι εγκαταστάσεις έχουν χαρακτηριστεί ως μνημείο με άμεση αναφορά στο ΝΟΧ, πρότεινε ο Σταμάτης Ζουμίδης· που όμως δεν την συμμερίστηκε άλλο μέλος του συμβουλίου.


Την εξέταση των παραμέτρων, ως εγγυήσεις για το Λιμενικό Ταμείο, στην περίπτωση που η μίσθωση είναι άνω των 30 ετών πρότεινε τέλος το μέλος του Δ.Σ. Δημήτρης Καράλης.
Αφού εξεταστεί το νομικό πλαίσιο, το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου θα κληθεί να αποφασίσει την προκήρυξη πλειστηριασμού για το συγκεκριμένο χώρο.