Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Λήψη μέτρων για τη “θαλάσσια βλέννα” ζητούν Μπουρνούς – Μιχαηλίδης από Υπ....

Λήψη μέτρων για τη “θαλάσσια βλέννα” ζητούν Μπουρνούς – Μιχαηλίδης από Υπ. Περιβάλλοντος

174

Κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα έστειλαν σήμερα οι βουλευτές Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς και Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σχετικά με την εμφάνιση της «θαλάσσιας βλέννας» σε ακτές της Λήμνου.

Ως γνωστόν, το φαινόμενο αυτό είχε εμφανιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες στη Θάλασσα του Μαρμαρά με δυσμενείς συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή, αλλά και παραγωγικές δραστηριότητες όπως η αλιεία και ο τουρισμός.
Η μετακίνηση δια των θαλασσίων ρευμάτων του φαινομένου αυτού σε ελληνικά νησιά του Βορείου Αιγαίου δημιουργεί σχετικές ανησυχίες, κύρια εκ των οποίων αφορά τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις.


Οι δύο βουλευτές ζητούν με την επιστολή τους από τον κ. Υπουργό ενημέρωση για το φαινόμενο που εμφανίστηκε στη Λήμνο, για το κατά πόσον το Υπουργείο παρακολουθούσε το φαινόμενο που είχε ήδη εμφανιστεί στη γείτονα χώρα και είχε προνοήσει σχετικά, καθώς και για τις δράσεις που προτίθεται να αναλάβει άμεσα προκειμένου αυτό να αντιμετωπιστεί και να μειωθούν οι συνέπειές του για το θαλάσσιο περιβάλλον και τους κατοίκους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΦΑ-ΕΑ-ΔΣΕ παράρτημα Χίου για την εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στο Λουρέντζο Κουκούλη
Επόμενο άρθροΗ πολιτεία χειραγωγεί και επιτρέπει, η κοινωνία δεν θα αντιδράσει;, της Ευαγ. Μανιτσούδη