Αρχική Νέα Τοπικά Μάιος των εμβολίων, με 3 νέες γραμμές το νοσοκομείο (video)

Μάιος των εμβολίων, με 3 νέες γραμμές το νοσοκομείο (video)

154

Με τρεις νέες εμβολιαστικές γραμμές ενισχύεται η Χίος, αφού από τις 5 Μαΐου στο Γενικό Νοσοκομείο Σκυλίτσειο θα λειτουργούν πλέον συνολικά τέσσερις γραμμές.
μία από τις νέες γραμμές θα χορηγεί το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson, όπου ήδη μάλιστα έχει ενταχθεί στην σχετική πλατφόρμα emvolio.gov.gr και μπορούν να την επιλέγουν οι πολίτες για εμβολιασμό, και οι άλλες 3 με το εμβόλιο της Pfizer.
Κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου η Διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου Ελένη Κανταράκη, σημείωσε ότι ήδη ο απαιτούμενος εξοπλισμός βρίσκεται στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο. Παράλληλα αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι διαμορφώσεις στους χώρους που θα λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα.
«Οι τρείς νέες γραμμές θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους στις 5 Μάιου». Παράλληλα κανονικά συνεχίζεται η λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων στα Κέντρα Υγείας Χίου, Πυργί και σε Καρδάμυλα», σημείωσε η κα Κανταράκη, διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει επάρκεια όλων των εμβολίων.
Μεγάλη είναι δε η ανταπόκριση κυρίως των ηλικιακών ομάδων 30–39 και 40-49 ετών.
Τέλος όπως τόνισε η κα Κανταράκη, υπάρχει η σκέψη για κινητές μονάδες εμβολιασμού για τα άτομα που δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕβδομάδα Παθών. Πριν την Ανάσταση…, γράφει ο Αντ. Τατσαρώνης
Επόμενο άρθροΕγκύκλιος Μ. Παρασκευής, του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου (video)