Αρχική Μαστίχα Μαστιχοπαραγωγοί Αυξημένη τιμή για τη μαστίχα- ξεκινά από 30/10 η παράδοση νέας σοδειάς

Αυξημένη τιμή για τη μαστίχα- ξεκινά από 30/10 η παράδοση νέας σοδειάς

329

Κατά 1,5 ΕΥΡΩ αυξάνεται η τιμή αγοράς του κιλού μαστίχας, από την Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, για την εμπορεύσιμη, αποδεκτή αλλά και τη Γ κατηγορία προς επανακαθαρισμό ποιότητα της μαστίχας.
Η ανώτατη τιμή για την εμπορεύσιμη μαστίχα διαμορφώνεται για την Α κατηγορία σε 86,5 €/ ανά κιλό (από 85 €) και η Α1 κατηγορία από 80 σε 81,5€.
Η αύξηση της τιμής κατά 1,5 ΕΥΡΩ τόσο της Β1 κατηγορίας που χαρακτηρίζεται ως «αποδεκτή» αλλά και της Γ ποιότητας που είναι για επανακαθαρισμό (διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 74,50 € και στα 66,50 € αντίστοιχα), με παράλληλη αύξηση της ένδειξης οπτικού ελέγχου έχει να κάνει και με την απόφαση της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών να στηριχτούν οι παραγωγοί που έπαθαν ζημιά φέτος το καλοκαίρι από τις βροχοπτώσεις. Τα έξοδα δε για τον επανακαθαρισμό θα αναλάβει η ίδια η ΕΜΧ.

Να σημειώσουμε ότι η παράδοση της μαστίχας από τους παραγωγούς θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μαστίχας της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών.
Οι μαστιχοπαραγωγοί μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 22710.21001 (εσωτερικά: 209, 225 και 291) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, ενώ για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται και στους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς στα μαστιχοχώρια.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ