Αρχική Μαστίχα Μαστιχοπαραγωγοί Κρούσματα κλοπής μαστιχιού- συνελεύσεις συνεταιρισμών σε χωριά

Κρούσματα κλοπής μαστιχιού- συνελεύσεις συνεταιρισμών σε χωριά

242

Δεν έφτανε η απώλεια παραγωγής λόγω των βροχοπτώσεων του περασμένου Ιουλίου, τώρα οι μαστιχοπαραγωγοί έχουν να αντιμετωπίσουν και τους… μαστιχοκλέφτες.
Αρκετές από τις περιπτώσεις κλοπής του μαστιχιού, έχουν καταγγελθεί και στην Ενωση Μαστιχοπαραγωγών, η οποία με απόφασή της, όπου υπάρχει μήνυση και στοιχειοθετείται αδίκημα από την αρμόδια υπηρεσία (Αστυνομία ή Δασαρχείο) η ΕΜΧ θα πληρώνει την δαπάνη για νομική υποστήριξη.
Η τακτική που ακολουθούν οι μαστιχοκλέφτες είναι να πηγαίνουν μεταμεσονύκτιες κυρίως ώρες και να σαρώνουν στην κυριολεξία ότι μαστίχι πέφτει κάτω από το σκίνο.
«Παρ’ ότι τα κρούσματα μέχρι σήμερα είναι τουλάχιστον με δική μου εκτίμηση όπως κάθε χρονιά φέτος ο κόσμος είναι πολύ περισσότερο ευαισθητοποιημένος και αναστατωμένος με την μαστιχοκλοπή», μας τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος.
Μάλιστα σήμερα έχουν Γενική Συνέλευση στον πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό μαστιχοπαραγωγών στην Καλλιμασιά ενώ για το Σάββατο ετοιμάζεται ανάλογη συνέλευση στα Νένητα, σε δύο από τα μεγάλα μαστιχοχώρια της Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας.

ΑΝΑΔΗΜΟΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr