Αρχική Green Life Διαδρομές Με navtex… τα βιβλία, λογοτεχνικές ξεναγήσεις από το Γ. Μακριδάκη

Με navtex… τα βιβλία, λογοτεχνικές ξεναγήσεις από το Γ. Μακριδάκη

194
Ο υδροβιότοπος του Μαλαγγιώτη που ειδικά το καλοκαίρι «βιάζεται» από τα 4Χ4 που κυκλοφορούν στις εκβολές του έδωσε την αφορμή για μια σειρά από λογοτεχνικές ξεναγήσεις στη Χίο στο Γιάννη Μακριδάκη, φυσικό καλλιεργητή και συγγραφέα.
Εξέδωσε έτσι τις δικές του… NAVTEX, για μέρη που έχουν σχέση με τα βιβλία του (και τηρώντας τις αποστάσεις, χωρίς χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά για αυτό το καλοκαίρι), θα γίνεται κουβέντα για το ιστορικό της περιοχής αλλά και του αντίστοιχου βιβλίου.
NAVTEX 1

ΚΥΡ. 2.8.20 – 19.00

Ξενάγηση στον υδροβιότοπο εκβολής χειμάρρου Μαλαγγιώτη στη Βολισσό και στα βιβλία “Αντί Στεφάνου” και την τριλογία της κρίσης (“Λαγού μαλλί”, “Το ζουμί του πετεινού”, “Του Θεού το μάτι”).
Από τον δρόμο Χίου- Βολισσού ακολουθείτε την πινακίδα προς Μαγεμένα και φτάνετε στην παραλία και στο σημείο συνάντησης, την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου στις 7.00 μ.μ.

NAVTEX 2
ΠΕΜ. 6.8.20 – 19.00

Ξενάγηση στο Λωβοκομείο Χίου και στο βιβλίο “Όλα για καλό”.
Συνάντηση στην είσοδο του Λωβοκομείου, στην πηγή του Κοφινά, επί του Περιφερειακού της πόλης Χίου (πέμπτη 3/8 στις 7.00 μ.μ.).

Θα ακολουθήσουν:
3. Φρούριο Χίου και “Ήλιος με δόντια”.
4. Δασάκι και παραλία Μερσινιδίου και ¨”Δεξιά τσέπη του ράσου”

5. Τελευταία στροφή του Αίπους, στον επαρχιακό δρόμο Χίου Βολισσού και “Βάρδιες των πουλιών”, βλέποντας πανοραμικά και αναγνωρίζοντας σημεία των δύο ακτογραμμών Χίου και Μικρασίας.
6. Ανάβατος και “Ανάμισης ντενεκές”.
7. Βοτσαλωτή αυλή Βιβλιοθήκης Κοραή με οδηγούς τα βιβλία “Άλωση της Κωσταντίας” και “Πρώτη φλέβα”.
8. Πράσινο φαναράκι λιμανιού Χίου και “Ενάμισι δευτερόλεπτο φως”.

Τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας, τιμούμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί για την μη εξάπλωση του ιού στην ανθρωπότητα, κρατάμε αποστάσεις, αποφεύγουμε επαφές μέχρι νεωτέρας.

Γιάννης Μακριδάκης ημ.