Αρχική Νέα Τοπικά Με Ομηρο- Κοραή- Μαστίχα- Ναυτιλία και «Συμβόλαιο Τιμής» η υποψηφιότητα Στ. Κάρμαντζη

Με Ομηρο- Κοραή- Μαστίχα- Ναυτιλία και «Συμβόλαιο Τιμής» η υποψηφιότητα Στ. Κάρμαντζη

141

Με στόχο να ζήσουμε σε αυτό τον τόπο, να προλάβουμε επιτέλους τις ευκαιρίες και να κερδίσουμε το στοίχημα, παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης «Σύμπραξη Δημιουργίας» ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου και νυν αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης.
Αναφέρθηκε έτσι σε «Συμβόλαιο Τιμής», παρουσιάζοντας το πρόγραμμα της παράταξης του· το οποίο και χαρακτήρισε ως ρεαλιστικό, χειροπιαστό επικαλούμενος την εμπειρία στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.
Παρόλη την οξεία κριτική κατά της παρούσας Δημοτικής Αρχής Βουρνού, απέφυγε την ονομαστική αναφορά· μίλησε όμως για στασιμότητα, έλλειψη οράματος και μία «άκρατη διαχείριση και αντίληψη» που επικράτησε στην παρελθούσα 5ετία.
Έχοντας ως φόντο ένα πόστερ για την εμπορική ναυτιλία, σημείωσε αρκετές φορές πως στόχος είναι η Χίος να καταστεί κέντρο διεθνούς ενδιαφέροντος για το οποίο ο Χιώτης πολίτης θα είναι περήφανος.
Το πρόγραμμα έτσι όπως παρουσιάστηκε είναι γενικό στις προσεγγίσεις του, αναφέρεται καταρχήν στα θέματα υποδομών του νησιού, χαρακτηρίζει σαν πυλώνα ανάπτυξης τον τουρισμό, ενώ κάνει αναφορά σε τέσσερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χίου που κατά τον Σταμάτη Κάρμαντζη είναι οι: Ομηρος, Αδαμάντιος Κοραής, Μαστίχα και Εμπορική Ναυτιλία. (Τα πόστερ των Ομήρου και Κοραή κοσμούν επίσης την αίθουσα των γραφείων της Δημοτικής Παράταξης «Σύμπραξη Δημιουργίας»).


Ιδιαίτερη αναφορά στις υπηρεσίες του Δήμου με δημιουργία ειδικών Γραφείων και συγκεκριμένα για τον Πολίτη, για τον Κάμπο, για την επιχειρηματικότητα υπό τον τίτλο «Κερδώος Ερμής», για τους νέους, για τους ναυτικούς, για τη Γυναίκα, ενώ στα θέματα πολιτισμού δεσμεύτηκε για «επανένταξη του ΔΗΠΕΘΕ στην τροχιά της καλλιτεχνικής ζωής του τόπου».
Απαντώντας στις ερωτήσεις ο Σταμάτης Κάρμαντζης σχετικά με το προσφυγικό, που στην ομιλία του χρησιμοποίησε μόνο τον όρο μεταναστευτικό, τόνισε ιδιαίτερα τη φύλαξη των συνόρων αφού υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και παρέπεμψε στον τρόπο φύλαξης στο ΓΕΝ και στο Λιμενικό Σώμα, δήλωσε υπέρ του κλεισίματος της ΒΙΑΛ και τη λειτουργία ενός μικρού κτιρίου μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων- μεταναστών που μέσα σε 72 ώρες θα πρέπει να έχουν φύγει από το νησί.

Σε ότι αφορά παλαιότερη ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για το πώς βλέπει τους γείτονες Τούρκους, απάντησε λέγοντας ότι με τον λαό της Τουρκίας και τα θεσμικά του όργανα δεν είχε και δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα και ότι τάσσεται υπέρ της συνεργασίας λαών και επιχειρηματιών.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το ιλουστρασιόν πρόγραμμα που αναμένεται να κυκλοφορήσει από το συνδυασμό «Σύμπραξη Δημιουργίας». Θυμίζει έντονα το αντίστοιχο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Ιωνία· άλλωστε 6η στις ενότητες του προγράμματος είναι η συνεργασία του Δήμου Χίου με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο «Ιωνία». Σε ότι αφορά τα κείμενα φαίνεται ότι είναι καταλυτική η παρουσία του Πανεπιστημιακού Χρίστου Μπελλέ και του ε.α. Ταξίαρχου Αντώνιου Ζερβάκη στο συνδυασμό του Σταμάτη Κάρμαντζη.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση