Αρχική Νέα Τοπικά Mε βάρδιες περιφρούρησης κατά της νέας δομής στο Θόλος

Mε βάρδιες περιφρούρησης κατά της νέας δομής στο Θόλος

134

Βάρδιες στην περιοχή του Θόλους, όπου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχεδιάζει τη δημιουργία Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών, πραγματοποιούν πλέον οι κάτοικοι.

Στη Λαϊκή συνέλευση των κατοίκων από τις κοινότητες Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου και Καρδαμύλων, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου (φώτο) στην περιοχή του Θόλους εκφράστηκε για μια ακόμη φορά η αντίθεσή τους σε αυτό το σχεδιασμό.
Επίσης αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί το 3ο 10ήμερο του Ιουνίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη της Χίου και πορεία διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου- βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη.

Ψήφισμα συμπαράστασης Κοινότητας Βολισσού
Εν τω μεταξύ με ψήφισμά του, “το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν οι Κοινότητες Συκιάδας, Λαγκάδας, Βροντάδου και Καρδαμύλων εναντίον της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης υπερδομής στην περιοχή Θόλος. Θεωρούμε απαράδεκτο να μην γίνεται απόλυτα σεβαστή η εκφρασθείσα επιθυμία ολόκληρου του χιώτικου λαού για καμία νέα δομή ούτε στο Θόλος ούτε στις Μπαμπακιές, ούτε πουθενά αλλού”, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι στη Λαϊκή Συνέλευση στο Θόλος, οι 4 κοινότητες αποφάσισαν να ζητήσουν τη στήριξη και των άλλων κοινοτήτων του νησιού.

Διαφήμιση