Αρχική Μαστίχα Μαστιχοπαραγωγοί Εκτιμητές του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τη βροχή στο μαστίχι

Εκτιμητές του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τη βροχή στο μαστίχι

152

Στη Χίο αναμένονται σήμερα το απόγευμα οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να προχωρήσουν σε εκτίμηση και εν συνεχεία καταγραφή των ζημιών από τις νεροποντές της ΜΕΔΟΥΣΑΣ.
Περί τα 10 χωριά, με κύρια τον Αϊ Γιώργη Συκούση, Βουνό, Φλάτσια και Καλαμωτή έπαθαν ζημιές στην παραγωγή της μαστίχας, από τις μπόρες που έπεσαν το πρωινό της Τρίτης, 18 Ιουλίου 2017, από τις 10.30 μέχρι 12.00 το μεσημέρι.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος επισήμανε ότι ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Ενωσης. Θα γίνει επίσκεψη σε μαστιχώνες που έχουν πληγεί από τη βροχή.
Οι περισσότεροι μαστιχοκαλλιεργητές βρίσκονται στο 2ο κέντο του σκίνου και η βροχή «πέτρωσε» τα δάκρυα που είχαν στάξει στο ασπρόχωμα που στρώνεται κάτω από το δέντρο. Σχηματίζονται έτσι οι «νεροπινάδες» που στην ουσία είναι άχρηστες.
Άμεσα πρέπει να γίνει η καταγραφή έτσι ώστε να συνεχιστεί η εργασία των μαστιχοπαραγωγών οι οποίοι πρέπει να καθαρίσουν και πάλι να στρώσουν στο «τραπέζι» του σκίνου με ασπρόχωμα για να στάξουν τα ευλογημένα δάκρυα.