Αρχική Νέα Τοπικά «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», εκδηλώσεις στη Χίο με την παρουσία ΤΠΚ...

«Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», εκδηλώσεις στη Χίο με την παρουσία ΤΠΚ ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

239

Το ΤΠΚ ΣΙΜΙΤΖΟΠΟΥΛΟΣ πρόκειται να φιλοξενήσει στο λιμάνι της Χίου, ο Δήμος Χίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό.
Το πλοίο θα καταπλεύσει από 8 έως και 10 Ιουνίου 2018, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΣ 2018», με σκοπό να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, που διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
Το Σάββατο, στις 10.00 π.μ. θα γίνει τρισάγιο και στη συνεχεία κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Ανθυποπλοιάρχου Νικολάου Ρίτσου και του Ναυτικού Δοκίμου 4ης τάξεως Ιωάννη Παστρικάκη.
Ενώ από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 8.00 μ.μ. το πλοίο θα μπορεί να το επισκεφθεί το κοινό.

«Με την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί του Ελληνικού λαού με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε, προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας», σημειώνεται στο δελτίο τύπου του Δήμου.