Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μεμονωμένες μεταφορές προσφύγων με πολυτελή θαλαμηγό- συλλήψεις από Λιμεναρχείου Χίου

Μεμονωμένες μεταφορές προσφύγων με πολυτελή θαλαμηγό- συλλήψεις από Λιμεναρχείου Χίου

316

Κύκλωμα που έφερνε στη Χίο μεμονωμένα άτομα με πολυτελή θαλαμηγό ξεσκέπασε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. Χθες το απόγευμα προχώρησε στη σύλληψη 2 ατόμων- πλήρωμα σε 15μετρη θαλαμηγό ιδιοκτησίας πολυεθνικής εταιρείας που λίγο νωρίτερα είχαν αποβιβάσει παράνομα στο λιμάνι της Χίου 45χρονη γυναίκα.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν σήμερα οι δύο τούρκοι διακινητές, και τη Δευτέρα αναμένεται να πάνε στον ανακριτή, που χθες το μεσημέρι έφεραν στη Χίο με πολυτελή θαλαμηγό Σύρια πρόσφυγα.
Η σύλληψη έγινε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου αφού λίγο μετά την πρόσδεση της 15μετρης θαλαμηγού «Dark Creek» στο λιμάνι της Χίου αποβιβάστηκε 45χρονη γυναίκα, η οποία και εντοπίστηκε από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.
Όταν επιχειρήθηκε να μεταβούν στη θαλαμηγό για έλεγχο, ο 27χρονος τούρκος κυβερνήτης με έναν ακόμη 28χρονο που ήταν στο σκάφος, σήκωσαν άγκυρα με σκοπό να φύγουν.
Άμεσα κινητοποιήθηκε πλωτό του λιμενικού σώματος που έκλεισε την έξοδο από το λιμάνι για να συλληφθούν στη συνέχεια τα δύο άτομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται στη μεταφορά ακόμα ενός ατόμου πριν περίπου 40 μέρες.
Το τίμημα για την ασφαλή μεταφορά μεμονωμένων ατόμων φθάνει τα 3.000 ευρώ και η 45χρονη γυναίκα συριακής καταγωγής φέρεται να επιθυμούσε -μετά την ασφαλή άφιξή της- να παραδοθεί στις τοπικές αρχές για να ζητήσει άσυλο.
Να σημειωθεί ότι το πολυτελές σκάφος που κατασχέθηκε είναι αξίας άνω των 600.000 ΕΥΡΩ, κατασκευής του 2018 και ανήκει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ERT.GR