Αρχική Απόψεις Aρθρα Μετά τον απεγκλωβισμό η στοχοποίηση, του Γ. Μακριδάκη

Μετά τον απεγκλωβισμό η στοχοποίηση, του Γ. Μακριδάκη

587

Πάμε ξανά μία. Στην Βολισσό της Χίου υπάρχει ο χείμαρρος Μαλαγκιώτης, ο οποίος στην εκβολή του στην παραλία Μαγεμένα σχηματίζει έναν υδροβιότοπο που προστατεύεται από ΠΔ.
Οι άνθρωποι εδώ είχαν συνηθίσει επί χρόνια να μπαζώνουν κάθε καλοκαίρι τον υδροβιότοπο αυτόν, για να φτιάχνουν έναν πρόχειρο δρόμο και να περνάνε με τα οχήματά τους.
Από τότε που ήρθα να μείνω στην περιοχή, αντιδρώ στο μπάζωμα του υδροβιότοπου και έχω γίνει κόκκινο πανί για όσους δεν θέλουν να αλλάξουν συνήθεια και ονειρεύονται ακόμη μπαζώματα. Τελευταία ονόμασαν εργασίες καθαρισμού τις επεμβάσεις πλήρους καταστροφής του υδροβιότοπου που ονειρεύονται να κάνουν για να περνάνε το καλοκαίρι και με κατηγορούν για ό,τι και αν συμβεί στον ποταμό, διότι, λέει, δεν τους αφήνω να κάνουν έργα.

Χθες κιόλας μετά από τον απεγκλωβισμό μου από περιοχή άσχετη με τον χείμαρρο, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και διέδωσαν οι τοπικοί αιρετοί ότι έγινε απεγκλωβισμός ατόμων από τον χείμαρρο και ότι ο χείμαρρος είναι επικίνδυνος και πρέπει να γίνουν έργα στην κοίτη και στην εκβολή αλλά μία κακώς εννοούμενη περιβαλλοντική ευαισθησία κάποιων, δεν τους αφήνει να τα κάνουν, ενώ οι ίδιοι είναι γνωστοί για τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες τους.

Εκτός δηλαδή που κινδύνεψα να πνιγώ και μάλιστα όχι στον χείμαρρο, βρέθηκα την επόμενη μέρα να στοχοποιούμαι για άλλη μια φορά από αιρετά ανεύθυνα και ανόητα χείλη, ως έχων κακώς εννοούμενη περιβαλλοντική ευαισθησία και ότι δεν τους αφήνω να κάνουν έργο. Το οποίο έργο φυσικά δεν γίνεται διότι είναι εντελώς παράνομο και κανένας υπηρεσιακός παράγοντας της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας δεν δίνει άδεια, και όχι επειδή το λέω εγώ με την κακώς εννοούμενη περιβαλλοντική ευαισθησία μου.

Καλύπτουν δηλαδή πίσω μου και στοχοποιώντας με συνειδητά στην κοινωνία την επί χρόνια ανοησία και την αδυναμία τους να κάνουν μια μελέτη ανάσχεσης της ροής του χειμάρρου, πχ με εκσκαφή λιμνοδεξαμενών στα ανάντι. Διότι ο πραγματικός τους στόχος δεν είναι η ανάσχεση της ροής του στα ανάντι αλλά η καταστροφή του υδροβιότοπου στην εκβολή για να μπορούν να περνάνε κάποιοι με τα αυτοκίνητά τους το καλοκαίρι.
Για πείτε μου σας παρακαλώ πόσα χρόνια μπορεί ένας άνθρωπος να αντέχει να ζει έτσι; Ακόμα και η αγανάκτηση που είχα τα πρώτα χρόνια, μου έχει φύγει εντελώς, τους έχω πλέον βαρεθεί.

του
Γιάννης Μακριδάκης 2