Αρχική Green Life Διαδρομές Μεταφορά προϊόντων με «πανί», εκδήλωση οικολογικής οργάνωσης Sail Med

Μεταφορά προϊόντων με «πανί», εκδήλωση οικολογικής οργάνωσης Sail Med

185

Διάλεξη για την « Οικονομική- Πολιτιστική σημασία της Ιστιοπλοΐας στην Παγκόσμια & Ελληνική Ιστορία από τη Νεολιθική Εποχή έως σήμερα και το μέλλον της Ιστιοπλοϊας», θα πραγματοποιήσει ο καπετάνιος του ιστιοφόρου AVRORA Λουκάς Γουρτσόγιαννης, της Oικολογικής Oργάνωσης Sail Med που θα προσεγγίσει τη Χίο, την Τετάρτη 30 Μαίου.
Η διάλεξη θα δοθεί στην αίθουσα Ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Χίου ( Μπέλα Βίστα) στις 6.30 μ.μ., και μετά το πέρας της διάλεξης Χιώτες παραγωγοί θα παραδώσουν στον καπετάνιο τα προϊόντα τους, όπου θα τοποθετηθούν σε αυτά το ειδικό σήμα πιστοποίησης ότι μεταφέρθηκαν με «πανί», με μηδενική εκπομπή ρύπων στα νερά.
Η Sail Med είναι μία Οικολογική Οργάνωση, η οποία έχει ως βασικό στόχο να αναβιώσει το εμπόριο μέσω της ιστιοπλοΐας, διατηρώντας το θαλάσσιο πλούτο, αναδεικνύοντας τη ναυτική κληρονομιά και την προώθηση των νησιωτικών προϊόντων.
Μεταφέρει έτσι τοπικά προϊόντα με ιστιοπλοϊκό σκάφος με τον παραδοσιακό τρόπο πλεύσης και επισκέπτεται διάφορα νησιά στο Αιγαίο, ώστε να έρθει σε επαφή με κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, παραγωγό κλπ. με σκοπό να τον ενημερώσει για τη δράση της και να δημιουργήσει έναν ευρύτερο κύκλο συνεργασίας, προωθώντας την πολιτιστική σύνδεση και μεταφορά αγαθών. Επιλέγει, μεταφέρει και πουλάει τα προϊόντα που συλλέγει στα νησιά της διαδρομής που διανύει, καθώς και στην Αθήνα όπου επιστρέφει μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού τους. Πάνω στα προϊόντα που παραλαμβάνονται τοποθετείται ειδικό σήμα που πιστοποιεί ότι μεταφέρθηκαν με «πανί», με μηδενική εκπομπή ρύπων στα νερά του Αιγαίου.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, φοιτητές και γενικότερα σε όποιον έχει διάθεση να εξοικειωθεί με έννοιες όπως η οικολογία, τα τοπικά προϊόντα, η ναυτική μας κληρονομιά.