Αρχική Νέα Τοπικά Μέτρα τάξης κατά τη θερινή περίοδο στο Κεντρικό Λιμένα Χίου

Μέτρα τάξης κατά τη θερινή περίοδο στο Κεντρικό Λιμένα Χίου

92
  • Για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 03-08-2018  έως και 05-08-2018, και από ώρα 21:00 έως και 01:00, η παραλιακή οδός του Κεντρικού Λιμένα Χίου και συγκεκριμένα το ρεύμα κυκλοφορίας από Τελωνείο Χίου προς Αεροδρόμιο,  από την συμβολή των οδών Κανάρη με Λ. Αιγαίου έως και την αρχή της Κόκκαλη, θα παραμένει κλειστό, με σκοπό την ασφαλή χρήση από τον αυξημένο αριθμό πολιτών και τουριστών που αναμένονται λόγω της θερινής περιόδου.
    Αυτό επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Κεντρικής Λιμενάρχη Χίου Ειρήνη Αργύρη που συνεχίζει:
  • Αναλυτικότερα κατά τις ώρες της μονοδρόμησης απαγορεύεται η είσοδος από την οδό Κουντουριώτη στη Λ. Αιγαίου  και η είσοδος των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη  από όλες τις καθέτους των οδών Ροδοκανάκη και Λιβανού. Θα υπάρχει ειδική σήμανση ρύθμισης της κυκλοφορίας με πινακίδες Ρ-7 και υποχρεωτικής πορείας προς μια κατεύθυνση, οι οποίες θα τοποθετούνται σε ευκρινή σημεία και σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ..
  • Επίσης από την Παρασκευή 03-08-20187 έως και την Πέμπτη 09-08-2018,  απαγορεύεται η στάθμευση από οδό  Νεωρείων ως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι) δύο (02) ώρες πριν την άφιξη των πλοίων.
  • Οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις από και προς το λιμένα προκειμένου υποβοηθηθεί η αποσυμφόρηση του όγκου των κυκλοφορούντων οχημάτων επί της χερσαίας ζώνης λιμένα και η γρηγορότερη εξυπηρέτηση αυτών που ταξιδεύουν ή έχουν σκοπό να παραδώσουν επιβάτες και αποσκευές.