Αρχική Νέα Τοπικά Μέτρα τάξης κατά την θερινή περίοδο στο Κεντρικό Λιμένα Χίου

Μέτρα τάξης κατά την θερινή περίοδο στο Κεντρικό Λιμένα Χίου

93

Για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 17/07/2020 έως και την Κυριακή 19/07/2020, η παραλιακή οδός του Κεντρικού Λιμένα Χίου και συγκεκριμένα το ρεύμα κυκλοφορίας από Τελωνείο Χίου προς Αεροδρόμιο (από την συμβολή των οδών Κανάρη με Λ. Αιγαίου έως και την αρχή της Κόκκαλη), θα παραμείνει κλειστό, από τις 7.00 μ.μ. έως και τις 2.00 π.μ..

Εξαιρούνται τα Φ/Γ οχήματα τα οποία φορτοεκφορτώνονται στα πλοία που καταπλέουν/αποπλέουν στο λιμένα Χίου.

Κατά τις ώρες της μονοδρόμησης απαγορεύεται η είσοδος από την οδό Κουντουριώτη στη Λ. Αιγαίου και η είσοδος των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη από όλες τις καθέτους των οδών Ροδοκανάκη και Λιβανού, όπου θα υπάρχει ειδική σήμανση ρύθμισης της κυκλοφορίας (με πινακίδες Ρ-7) και υποχρεωτικής πορείας προς μια κατεύθυνση.

Επίσης από την Παρασκευή 17/07/2020 έως και την Παρασκευή 24/07/2020, απαγορεύεται η στάση από οδό Νεωρείων ως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι), 2 ώρες πριν την άφιξη των πλοίων, όλων των οχημάτων που δεν έχουν σκοπό να επιβιβάσουν και αποβιβάσουν επιβάτες ή αποσκευές που ταξιδεύουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιηθεί για την αποβίβαση επιβατών των πλοίων.

Επίσης από τις 5.30 μ.μ. καθημερινά, απαγορεύεται η χρήση για στάση – στάθμευση επί του χωμάτινου χώρου (πάρκινγκ) απέναντι από το Κεντρικό Λιμεναρχείο (πίσω από την γεφυροπλάστιγγα), επειδή χρησιμοποιείται για τα οχήματα που πρέπει να ταξιδέψουν. Εξαιρούνται οι κάτοικοι που μένουν δίπλα σε αυτό το χώρο.

Η φορτοεκφόρτωση στο κεντρικό λιμένα για τα καταστήματα, επιτρέπεται μόνο στις ειδικές θέσεις που έχουν προβλεφθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, από τις 10:30 έως 14:00 καθώς και μετά τις 7.00 μ.μ. μέχρι το πρωί στις 5.00 της επομένης.