Αρχική Νέα Τοπικά Συντονισμός φορέων για πανηγύρι Αγίας Μαρκέλλας

Συντονισμός φορέων για πανηγύρι Αγίας Μαρκέλλας

222

Σύσκεψη με στόχο τη λήψη αποφάσεων και το συντονισμό των αρμόδιων αρχών και φορέων του νησιού για τον εορτασμό της Αγίας Μαρκέλλας, Σάββατο 22 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δήμο Χίου.
Με τους δημοτικούς συμβούλους Βιβή Ποταμούση και Γιώργο Ζώα να συντονίζουν την συζήτηση, έγινε ενημέρωση καταρχήν από το ΕΚΑΒ για τις βάρδιες που θα μπορούσαν να είναι από την παραμονή (Παρασκευή, 21 Ιουλίου) του πανηγυριού στην Αγία Μαρκέλλα, ενώ κατόπιν επικοινωνίας το Νοσοκομείο Χίου ενημέρωσε για μία γιατρό που θα υπάρχει το διήμερο στο Προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας.
Αυξημένα θα είναι τα μέτρα από πλευράς Πυροσβεστικής, με την τοποθέτηση οχημάτων σε κύρια σημεία της διαδρομής, καθώς και η παρουσία αυξημένης δύναμης της Τροχαίας Χίου. Όπως και πέρυσι σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι εθελοντές που θα ρυθμίζουν τα της κυκλοφορίας αλλά και προσωπικό με μοτοσικλέτες από την Τροχαία Χίου.

Φωτογραφία Τόλη Φλιούκα, το Ιερό προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας

Να σημειωθεί ότι το θέμα της στάθμευσης το επισήμανε και ο Διοικητής της ΠΥ Χίου Ιάκωβος Αρχοντάκης, αφού οι στενοί έτσι και αλλιώς δρόμοι γίνονται στενότεροι όταν ο καθένας μας αφήνει το όχημά του κατά μήκος του δρόμου.
Ειδική φροντίδα θα υπάρχει από το Δήμο Χίου με βυτιοφόρο που θα σταθμεύει στα Λημνιά και θα καταβρέχει το οδικό δίκτυο ώστε να μην έχει σκόνη.
Σημαντική βοήθεια και εθελοντικών ομάδων, όπως η ΟΜΙΚΡΟΝ, ενώ συνεργασία θα υπάρξει και με τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών- επισκεπτών στην περιοχή. Τέλος από την πλευρά του το Συμβούλιο του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Μαρκέλλας θα προσφέρει δωμάτια- ξενώνες ώστε όσοι εκτελούν βάρδιες από τις διάφορες δομές να μπορούν να ξεκουραστούν.