Αρχική Απόψεις Aρθρα Μια 22χρονη Αιγύπτια με προβλήματα όρασης έλαβε το Γ2 στην Ελληνική Γλώσσα,...

Μια 22χρονη Αιγύπτια με προβλήματα όρασης έλαβε το Γ2 στην Ελληνική Γλώσσα, του Ν. Ροδίτη

157

Στην εποχή που η ξενοφοβία και ο ρατσισμός, τα όποια μας έχουν θορυβήσει… Παράλληλα είναι αυτά «βούτυρο στο ψωμί» κάποιων ακροδεξιών ομάδων… Εμείς φυσικά επιμένουμε να κινούμαστε προς την αντίθετη κατεύθυνση, αυτή του πολιτισμού, της αλληλεγγύης και της αγάπης…
Το σημερινό μας θέμα νομίζουμε πως θα συγκινήσει πολλούς και θα προκαλέσει τον θαυμασμό σας γιατί είναι ένα λαμπρό παράδειγμα θέλησης και δύναμης!
Ο λόγος για την 22χρονη Άντι Ελ Άραμπι, η οποία παρέλαβε το ελληνικό πτυχίο «Γ2», που κατέκτησε ως η πρώτη Αιγύπτια με ολοκληρωτικό πρόβλημα όρασης. Η ίδια δεν μπόρεσε να δει τη συγκίνηση που προκάλεσε σε όλους τους παριστάμενους στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, κατά τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσας, στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Όμως, τα μάτια των παρισταμένων, που μπορούσαν να την δουν, γέμισαν από δάκρυα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:
ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 15/2/20,
του Νίκου Ροδίτη

Μία συγκίνηση που δεν μπόρεσαν να κρύψουν ούτε και οι επίσημοι, όταν η 22χρονη Άντι Ελ Άραμπι παραλάμβανε το ελληνικό πτυχίο της «Γ2», που κατέκτησε ως η πρώτη Αιγύπτια με ολοκληρωτικό πρόβλημα όρασης. Μία εκπληκτική ιστορία ξετυλίχθηκε σαν ένα παραμύθι, στα μάτια όσων την παρακολουθούσαν.
Η 22χρονη Άντι, δεν μπορούσε να τους δει, αλλά τους «έβλεπε» όλους με τα αισθήματα της καρδιάς της, που ήταν συγκλονισμένοι από την προσπάθειά της. Όλοι βούρκωσαν όταν αντίκρισαν την λεπτεπίλεπτη και μικροκαμωμένη φοιτήτρια να μιλά σε άπταιστα ελληνικά. «Το να πάρω το πτυχίο Ελληνομάθειας ήταν ένα όνειρο για μένα. Θα ήθελα να επισκεφθώ την Ελλάδα και να πάρω την Ελληνική Υπηκοότητα μαζί με την Αιγυπτιακή». Πλέον η Άντι είναι φοιτήτρια του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Καΐρου.
Τα πιο θερμά συγχαρητήρια έλαβε από τον Έλληνα πρέσβη (και επίσης Αιγυπτιώτη) Νίκο Γαριλίδη και τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο. Στην Άντι Ελ Άραμπι και όλους τους σπουδαστές και καθηγητές της ελληνικής γλώσσας, αφιέρωσε τη εορταστική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, ο διευθυντής του Κέντρου Χρίστος Παπαδόπουλος, κάνοντας τον απολογισμό του έργου το 2019, ενώ ευχαρίστησε τους δύο πυλώνες τού φορέα, την ελληνική πρεσβεία στην Αίγυπτο και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου. Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρέσβης επαίνεσε όλους τους συντελεστές του Κέντρου για το σπουδαίο έργο, στο πρόσωπο του διευθυντή του, που συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια επικεφαλής του πολιτιστικού αυτού ελληνικού πυλώνα πολιτισμού και φιλίας Ελλάδας και Αιγύπτου.

Πηγή: ΑμεΑ Care
Νίκος Ροδίτης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«Το Κιόσκι» από τη θεατρική ομάδα της ΠΡΟΟΔΟΥ Καλλιμασιάς
Επόμενο άρθροΝέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αίπος κατά του Κλειστού Κέντρου Κράτησης